نشانه های رایج ADHD : اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) یک اختلال عصبی رشدی پیچیده است که می تواند بر توانایی شما برای عملکرد در بسیاری از جنبه های مختلف زندگی مانند مدرسه، محل کار و حتی در خانه تأثیر بگذارد. اگرچه ADHD می تواند باعث چالش های قابل مشاهده در زندگی روزمره شود، علائم در کودکان و بزرگسالان متفاوت است و گاهی اوقات تشخیص آن دشوار است.
ADHD معمولاً در دوران نوجوانی در کودکان تشخیص داده می شود، با میانگین سنی برای تشخیص ADHD متوسط 7 سال است. بزرگسالان مبتلا به ADHD ممکن است در اوایل زندگی علائم مفصلی از خود نشان داده باشند که نادیده گرفته شده است، که منجر به تشخیص دیرهنگام در مراحل بعدی زندگی می شود. در زیر، برخی از علائم و نشانههای رایج ADHD در کودکان و بزرگسالان، و همچنین نکاتی برای زندگی با ADHD و جایی که میتوان از آن حمایت کرد، بحث خواهیم کرد.
علائم ADHD در کودکان
ADHD در درجه اول علائم مربوط به بی توجهی، بیش فعالی- تکانشگری یا ترکیبی از هر دو را ایجاد می کند. با ADHD، فردی ممکن است در توجه و سازماندهی با مشکل مواجه شود، بی قراری یا بی قراری بیش از حد، و مشکل در کنترل خود یا رفتارهای تکانشی باشد. در کودکان یا کودکان نوپا مبتلا به ADHD، این می تواند منجر به علائمی در خانه، مهدکودک یا مدرسه شود، مانند:
- مشکل در تمرکز بر فعالیت ها و به راحتی پرت شدن
- توجه کم هنگام بازی یا انجام تکالیف مدرسه
- بی قراری، تکان خوردن، یا در غیر این صورت با یک جا نشستن مشکل دارید
- به طور مداوم نیاز به حرکت یا دویدن مکرر در اطراف
- درگیر شدن در فعالیت هایی با صدای بلند یا مخل
- زیاده روی در صحبت کردن و قطع حرف دیگران
علائم ADHD در نوجوانان
همانطور که کودکان مبتلا به ADHD بزرگتر می شوند، علائمی که تجربه می کنند ممکن است تغییر کند. در برخی موارد، علائم خاصی که در دوران کودکی دیده میشوند ممکن است در نوجوانی کمتر مشکلساز شوند، در حالی که علائم جدید میتوانند در میان مسئولیتهای در حال تغییر که با افزایش سن همراه است، ظاهر شوند.
در نوجوانان و نوجوانان مبتلا به ADHD، علائم دیگری که ممکن است ظاهر شوند می تواند شامل موارد زیر باشد:
- مشکل در تمرکز بر تکالیف مدرسه یا کارهای دیگر
- اشتباهات مکرر در حین انجام کار
- مشکل در اتمام کارها، به خصوص تکالیف مدرسه یا کارهای خانه
- مشکل با سازماندهی کار و مدیریت زمان
- فراموش کردن مکرر چیزها یا از دست دادن وسایل شخصی
- پرهیز مکرر از انجام وظایف ذهنی
- افزایش ناامیدی و حساسیت عاطفی را تجربه می کند
- مشکل در هدایت روابط اجتماعی و خانوادگی
- افزایش درگیری با والدین به دلیل علائم ADHD که زندگی خانگی را تحت تأثیر قرار می دهد
درک این نکته مهم است که در حالی که این علائم بی توجهی، بیش فعالی و تکانشگری گاهی اوقات می تواند باعث شود نوجوانان و نوجوانان مبتلا به این بیماری “نابالغ” به نظر برسند، اما آنها صرفاً بخشی از ADHD هستند و ربطی به سطح بلوغ کودک ندارند.
علائم ADHD در بزرگسالان
اگرچه اکثر افراد مبتلا به ADHD در دوران کودکی تشخیص داده میشوند، اما گاهی اوقات علائم و نشانههای این بیماری نادیده گرفته میشوند یا به اشتباه تفسیر میشوند. اما تا زمانی که علائم ADHD برای آن فرد قبل از 12 سالگی وجود داشته باشد، هنوز هم می تواند در بزرگسالی تشخیص داده شود. در بزرگسالان، علائم ADHD به دلیل مسئولیتهای متفاوتی که ممکن است در بزرگسالی داشته باشد، میتواند متفاوت از علائم در نوجوانی یا کودکی ظاهر شود. طبق ادبیات، بزرگسالان تمایل دارند که این موارد را تجربه کنند:
- مشکلات در دانشگاه یا کار
- مشکل در گذراندن کلاس ها یا تکمیل کار
- مشکلات مربوط به عزت نفس و بهزیستی ذهنی کلی
- مشکلات سوء مصرف مواد، به ویژه با الکل
- چالش های روابط با شرکا، خانواده یا همکاران
- تصادفات یا جراحات مکرر
- علائم ADHD در زنان و دختران
در حالی که ADHD افراد را در هر سن و جنس تحت تاثیر قرار می دهد، تحقیقات منبع معتبر نشان می دهد که ADHD تقریباً چهار برابر بیشتر از زنان شایع است. تفاوت در ADHD بین جنس و جنسیت فقط به میزان شیوع نیست. در واقع، ADHD می تواند در زنان متفاوت از مردان ظاهر شود، که می تواند به کاهش میزان تشخیص در زنان و دختران کمک کند. مقاله اخیر منبع معتبر منتشر شده در BMC Psychiatry تحقیقاتی را در مورد علائم مختلف، شرایط همزمان و سطح عملکرد در زنان مبتلا به ADHD بررسی کرده است. (منبع)
برای مطلب مرتبط بیشتر به این صفحه سری بزنید