نحوه جلوگیری از لیستریا : برای جلوگیری از عفونت لیستریا، دستورالعمل های ساده ایمنی مواد غذایی را دنبال کنید:
- همه چیز را تمیز نگه دارید. قبل و بعد از دست زدن یا تهیه غذا، دست های خود را با آب گرم و صابون کاملاً بشویید. پس از پخت، از آب گرم و صابون برای شستن ظروف، تخته های برش و سایر سطوح آماده سازی غذا استفاده کنید.
- سبزیجات خام را اسکراب کنید. سبزیجات خام را با برس اسکراب یا برس سبزیجات زیر آب فراوان تمیز کنید.
- غذای خود را کاملا بپزید. از دماسنج مواد غذایی استفاده کنید تا مطمئن شوید که غذاهای گوشت، مرغ و تخم مرغ شما در دمای ایمن پخته شده اند.
اقدامات احتیاطی برای افراد به ویژه در معرض خطر
نحوه جلوگیری از لیستریا : اگر باردار هستید یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید، به ویژه در مورد لیستریا محتاط باشید. در مورد این نوع غذاها اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید:
- پنیرهای نرم و پنیرهایی به سبک مکزیکی. از خوردن پنیرهای نرم مانند فتا، بری، کاممبر یا پنیر بلو، یا پنیرهای مکزیکی مانند کوزو بلانکو و کیزو فرسکو خودداری کنید، مگر اینکه از روی بسته بندی مشخص باشد که محصول با استفاده از شیر پاستوریزه تهیه شده است.
- هات داگ و اغذیه فروشی ها. از اینها اجتناب کنید مگر اینکه دوباره گرم شوند تا بخار داغ شوند. مایعات موجود در بسته های هات داگ را از سایر غذاها، ظروف و سطوح آماده سازی غذا دور نگه دارید. پس از دست زدن به این محصولات دست های خود را بشویید.
- گوشت پخش می شود. اسپرد گوشت در یخچال نخورید. کنسرو شده یا در قفسه – به این معنی که آنها را می توان با خیال راحت در دمای اتاق نگهداری کرد – پخش گوشت قابل قبول است. بعد از باز کردن در یخچال قرار دهید.
- غذاهای دریایی دودی. این محصولات را می توان به عنوان نوا استایل، لوکس، کیپرد یا jerky برچسب گذاری کرد. خوردن آنها در غذاهای پخته شده اشکالی ندارد. غذاهای دریایی دودی کنسرو شده یا در قفسه قابل قبول است.
جوانه خام یا کم پخته. جوانه ها را از هر نوعی کاملاً بپزید. (منبع)
برای مطلب مرتبط بیشتر به این صفحه سری بزنید