دلایل بروز عفونت لیستزیا : باکتری لیستریا را می توان در خاک، آب و مدفوع حیوانات یافت. افراد می توانند با خوردن مواد زیر آلوده شوند:
- سبزیجات خام که از خاک یا کود آلوده به عنوان کود آلوده شده اند
- گوشت آلوده
- شیر غیر پاستوریزه یا غذاهای تهیه شده با شیر غیر پاستوریزه
- برخی از غذاهای فرآوری شده – مانند پنیرهای نرم، هات داگ و گوشت های اغذیه فروشی که پس از فرآوری آلوده شده اند.
- نوزادان متولد نشده می توانند از مادر به عفونت لیستریا مبتلا شوند.
عوامل خطر
زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت لیستریا هستند.
زنان باردار و نوزادان آنها
زنان باردار نسبت به سایر بزرگسالان سالم بسیار مستعد ابتلا به عفونت لیستریا هستند. اگرچه عفونت لیستریا ممکن است فقط یک بیماری خفیف در زنان باردار ایجاد کند، عواقب آن برای نوزادان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سقط جنین
- مرده زایی
- تولد زودرس
- عفونت بالقوه کشنده پس از تولد
- افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند
این دسته شامل افرادی است که:
- بزرگتر از 65 سال هستند
- مبتلا به سندرم نقص ایمنی اکتسابی (ایدز)
- شیمی درمانی می شوند
- دیابت یا بیماری کلیوی داشته باشید
- پردنیزون با دوز بالا یا داروهای خاصی برای آرتریت روماتوئید مصرف کنید
- برای جلوگیری از رد عضو پیوند شده از داروها استفاده کنید
عوارض
اکثر عفونت های لیستریا آنقدر خفیف هستند که می توانند مورد توجه قرار نگیرند. با این حال، در برخی موارد، عفونت لیستریا می تواند منجر به عوارض تهدید کننده زندگی شود، از جمله:
- عفونت عمومی خون
- التهاب غشاها و مایع اطراف مغز (مننژیت)
جلوگیری
دلایل بروز عفونت لیستزیا : برای جلوگیری از عفونت لیستریا، دستورالعمل های ساده ایمنی مواد غذایی را دنبال کنید:
- همه چیز را تمیز نگه دارید. قبل و بعد از دست زدن یا تهیه غذا، دست های خود را با آب گرم و صابون کاملاً بشویید. پس از پخت، از آب گرم و صابون برای شستن ظروف، تخته های برش و سایر سطوح آماده سازی غذا استفاده کنید.
- سبزیجات خام را اسکراب کنید. سبزیجات خام را با برس اسکراب یا برس سبزیجات زیر آب فراوان تمیز کنید.
- غذای خود را کاملا بپزید. از دماسنج مواد غذایی استفاده کنید تا مطمئن شوید غذاهای گوشت، مرغ و تخم مرغ شما در دمای مطمئنی پخته شده اند. (منبع)
برای مطلب مرتبط بیشتر به این صفحه سری بزنید