سرطان کف دهان : سرطان کف دهان سرطانی است که با رشد سلول های زیر زبان شروع می شود. سرطان کف دهان اغلب در سلول های نازک و مسطحی که داخل دهان را پوشانده اند، به نام سلول های سنگفرشی شروع می شود. زمانی که سرطان در این سلول ها شروع می شود به آن کارسینوم سلول سنگفرشی می گویند. سرطان کف دهان باعث ایجاد تغییراتی در ظاهر و احساس بافت زیر زبان می شود. این تغییرات ممکن است شامل یک توده یا زخمی باشد که بهبود نمی یابد.
درمان های سرطان کف دهان شامل جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی است.
علائم
علائم سرطان کف دهان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد دهان.
- زخم هایی در دهان که خوب نمی شوند.
- مشکل در حرکت زبان.
- لق شدن دندان ها.
- درد همراه با بلع.
- کاهش وزن.
- گوش درد
- تورم در گردن که ممکن است درد داشته باشد.
- لکه های سفید در دهان که از بین نمی روند.
- چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
- اگر علائمی دارید که شما را نگران می کند، با یک پزشک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی قرار ملاقات بگذارید.
علل
سرطان کف دهان زمانی اتفاق می افتد که سلول های زیر زبان تغییراتی در DNA خود ایجاد می کنند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. در سلولهای سالم، DNA دستورالعملهایی را برای رشد و تکثیر با سرعت تعیینشده میدهد. دستورالعمل ها همچنین به سلول ها می گویند که در زمان معینی بمیرند. در سلول های سرطانی، تغییرات DNA دستورالعمل های متفاوتی را ارائه می دهد. این تغییرات به سلولهای سرطانی میگوید که سلولهای بیشتری را به سرعت بسازند. سلول های سرطانی زمانی که سلول های سالم می میرند می توانند به زندگی خود ادامه دهند. این باعث سلول های بیش از حد می شود.
سلول های سرطانی ممکن است توده ای به نام تومور تشکیل دهند. تومور می تواند رشد کند تا به بافت سالم بدن حمله کند و آن را از بین ببرد. با گذشت زمان، سلول های سرطانی می توانند شکسته شده و به سایر قسمت های بدن گسترش یابند. هنگامی که سرطان گسترش می یابد، سرطان متاستاتیک نامیده می شود.
عوامل خطر
شایع ترین عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان کف دهان را افزایش دهند عبارتند از:
- استفاده از تنباکو. تمام انواع تنباکو خطر ابتلا به سرطان کف دهان را افزایش می دهد. این شامل سیگار، سیگار برگ، پیپ، تنباکوی جویدنی و انفیه است.
- نوشیدن الکل. نوشیدن مکرر و زیاد الکل خطر ابتلا به سرطان کف دهان را افزایش می دهد. مصرف مشروبات الکلی و تنباکو با هم خطر را بیشتر می کند.
- قرار گرفتن در معرض ویروس پاپیلومای انسانی ویروس پاپیلومای انسانی که HPV نیز نامیده می شود، یک ویروس رایج است که از طریق تماس جنسی منتقل می شود. برای اکثر افراد، مشکلی ایجاد نمی کند و خود به خود از بین می رود. برای برخی دیگر، باعث ایجاد تغییراتی در سلول ها می شود که می تواند منجر به بسیاری از انواع سرطان شود.
- داشتن سیستم ایمنی ضعیف. اگر سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با میکروبها بر اثر دارو یا بیماری ضعیف شود، ممکن است خطر ابتلا به بیشتر باشد. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، افرادی هستند که داروهایی برای کنترل سیستم ایمنی مصرف می کنند، مانند پس از پیوند عضو. برخی شرایط پزشکی مانند عفونت با HIV نیز می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند. (منبع)
برای مطلب مرتبط بیشتر به این صفحه سری بزنید