سرطان پروستات : سرطان پروستات سرطانی است که در پروستات ایجاد می شود. پروستات یک غده گردویی شکل کوچک در مردان است که مایع منی تولید می کند که اسپرم را تغذیه و حمل می کند. یکی از شایع ترین انواع سرطان است. بسیاری از سرطان های پروستات به کندی رشد می کنند و به غده پروستات محدود می شوند، جایی که ممکن است آسیب جدی وارد نکنند. با این حال، در حالی که برخی از انواع سرطان به کندی رشد می کنند و ممکن است به حداقل درمان یا حتی بدون درمان نیاز داشته باشند، انواع دیگر تهاجمی هستند و می توانند به سرعت پخش شوند.
سرطان پروستات که در مراحل اولیه تشخیص داده می شود – زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است – بهترین شانس را برای درمان موفقیت آمیز دارد.
علائم
سرطان پروستات ممکن است در مراحل اولیه خود هیچ علامت یا علامتی ایجاد نکند. که پیشرفته تر است ممکن است علائم و نشانه هایی مانند:
- مشکل در ادرار کردن
- کاهش نیرو در جریان ادرار
- خون در ادرار
- خون در منی
- درد استخوان
- کاهش وزن بدون تلاش
- اختلال در نعوظ
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
- در صورت داشتن هر گونه علائم و نشانه های مداوم که شما را نگران می کند، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.
علل
- مشخص نیست چه چیزی باعث سرطان پروستات می شود.
پزشکان می دانند که سرطان پروستات زمانی شروع می شود که سلول های پروستات تغییراتی در DNA خود ایجاد کنند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات به سلولها میگوید که سریعتر از سلولهای عادی رشد و تقسیم میشوند. سلول های غیرطبیعی به زندگی خود ادامه می دهند، زمانی که سلول های دیگر می میرند.
سلول های غیرطبیعی تجمع یافته، توموری را تشکیل می دهند که می تواند رشد کند و به بافت مجاور حمله کند. با گذشت زمان، برخی از سلولهای غیرطبیعی میتوانند جدا شده و به سایر قسمتهای بدن گسترش یابند (متاستاز).
عوامل خطر
عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند عبارتند از:
- سن بالاتر. خطر ابتلا به با افزایش سن افزایش می یابد. بعد از 50 سالگی بیشتر شایع است.
- مسابقه. به دلایلی که هنوز مشخص نشده است، افراد سیاه پوست نسبت به سایر نژادها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هستند. در افراد سیاهپوست، نیز به احتمال زیاد تهاجمی یا پیشرفته است.
- سابقه خانوادگی. اگر یکی از خویشاوندان خونی، مانند والدین، خواهر و برادر یا فرزند، مبتلا به تشخیص داده شده باشد، ممکن است خطر شما افزایش یابد. همچنین، اگر سابقه خانوادگی ژنهایی دارید که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند (BRCA1 یا BRCA2) یا سابقه خانوادگی بسیار قوی سرطان سینه، احتمال ابتلا به در شما بیشتر است.
- چاقی. احتمال ابتلا به در افرادی که چاق هستند در مقایسه با افرادی که وزن سالمی دارند بیشتر است، اگرچه مطالعات نتایج متفاوتی داشته است. در افراد چاق، سرطان به احتمال زیاد تهاجمی تر است و احتمال بازگشت پس از درمان اولیه بیشتر است. (منبع)
برای مطلب مرتبط بیشتر به این صفحه سری بزنید