سرطان لوزالمعده چگونه شکل می گیرد : سرطان لوزالمعده زمانی اتفاق میافتد که سلولهای پانکراس تغییراتی در DNA خود ایجاد میکنند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. در سلولهای سالم، دستورالعملها به سلولها میگویند که با سرعت مشخصی رشد و تکثیر شوند. سلول ها در زمان معینی می میرند. در سلول های سرطانی، تغییرات دستورالعمل های متفاوتی را ارائه می دهد. این تغییرات به سلولهای سرطانی میگوید که سلولهای بیشتری را به سرعت بسازند. سلول های سرطانی زمانی که سلول های سالم می میرند می توانند به زندگی خود ادامه دهند. این باعث می شود که سلول های زیادی وجود داشته باشد.
سلول های سرطانی ممکن است توده ای به نام تومور تشکیل دهند. تومور می تواند رشد کند تا به بافت سالم بدن حمله کند و آن را از بین ببرد. با گذشت زمان، سلول های سرطانی می توانند شکسته شده و به سایر قسمت های بدن گسترش یابند.
اکثر سرطان های لوزالمعده در سلول هایی که مجاری پانکراس را پوشانده اند شروع می شود. این نوع سرطان، آدنوکارسینوم مجرای پانکراس یا سرطان برون ریز پانکراس نامیده می شود. در موارد کمتر، سرطان می تواند در سلول های تولید کننده هورمون یا سلول های عصبی غدد درون ریز پانکراس ایجاد شود. این نوع سرطان، تومورهای عصبی غدد پانکراس یا سرطان غدد درون ریز پانکراس نامیده می شوند.
عوامل خطر
عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش دهند عبارتند از:
- سیگار کشیدن.
- دیابت نوع 2.
- التهاب مزمن پانکراس به نام پانکراتیت.
- سابقه خانوادگی تغییرات DNA که می تواند خطر سرطان را افزایش دهد. این تغییرات شامل تغییرات در ژن BRCA2، سندرم لینچ و سندرم ملانوم مولتیپل غیر معمول خانوادگی (FAMMM) می باشد.
- سابقه خانوادگی سرطان پانکراس.
- چاقی.
- سن بالاتر. اکثر افراد مبتلا به سرطان پانکراس بالای 65 سال سن دارند.
- نوشیدن الکل زیاد.
- عوارض
- روش ERCP
- کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی
با پیشرفت سرطان لوزالمعده، می تواند عوارضی مانند:
- کاهش وزن. افراد مبتلا به سرطان لوزالمعده ممکن است وزن خود را کاهش دهند زیرا سرطان بیشتر از انرژی بدن استفاده می کند. تهوع و استفراغ ناشی از درمان های سرطان یا فشار دادن سرطان به معده ممکن است خوردن را سخت کند. گاهی اوقات بدن در دریافت مواد مغذی از غذا دچار مشکل می شود زیرا لوزالمعده به اندازه کافی شیره گوارشی تولید نمی کند.
- زردی. سرطان پانکراس که مجرای صفراوی کبد را مسدود می کند، می تواند باعث زردی شود. علائم شامل زرد شدن پوست و سفیدی چشم است. زردی می تواند باعث تیره رنگ شدن ادرار و مدفوع کم رنگ شود. زردی اغلب بدون درد شکم رخ می دهد.
- اگر مجرای صفراوی مسدود شده باشد، می توان یک لوله پلاستیکی یا فلزی به نام استنت را داخل آن قرار داد. استنت به باز نگه داشتن مجرای صفراوی کمک می کند. این کار با استفاده از روشی به نام کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد آندوسکوپی که ERCP نیز نامیده می شود، انجام می شود.
- در طی ERCP، یک متخصص مراقبت های بهداشتی یک لوله بلند با یک دوربین کوچک به نام آندوسکوپ را در گلو قرار می دهد. لوله از معده عبور می کند و به قسمت بالایی روده کوچک می رود. متخصص بهداشت از طریق یک لوله کوچک که از طریق آندوسکوپ جا می گیرد، رنگ را به مجاری پانکراس و مجاری صفراوی وارد می کند. این رنگ به مجاری کمک می کند تا در آزمایش های تصویربرداری نمایان شوند. متخصص بهداشت از این تصاویر برای قرار دادن استنت در نقطه مناسب در مجرا استفاده می کند تا به باز نگه داشتن آن کمک کند.
- درد. یک تومور در حال رشد ممکن است بر روی اعصاب شکم فشار بیاورد و باعث درد شدید شود. داروهای ضد درد می توانند به شما کمک کنند احساس راحتی بیشتری داشته باشید. درمانهایی مانند پرتودرمانی و شیمیدرمانی ممکن است به کند کردن رشد تومور کمک کرده و مقداری درد را تسکین دهد.
- وقتی داروها کمکی نمی کنند، یک متخصص مراقبت های بهداشتی ممکن است بلوک شبکه سلیاک را پیشنهاد کند. در این روش از یک سوزن برای ریختن الکل به اعصابی که درد شکم را کنترل می کنند، استفاده می شود. الکل از ارسال سیگنال های درد اعصاب به مغز جلوگیری می کند.
- انسداد روده. سرطان لوزالمعده می تواند به قسمت اول روده کوچک که دوازدهه نام دارد رشد کند یا به آن فشار بیاورد. این می تواند جریان غذای هضم شده را از معده به روده مسدود کند.
سرطان لوزالمعده چگونه شکل می گیرد : یک متخصص مراقبت های بهداشتی ممکن است پیشنهاد کند لوله ای به نام استنت را در روده کوچک قرار دهید تا آن را باز نگه دارد. گاهی اوقات ممکن است انجام جراحی برای قرار دادن لوله تغذیه کمک کند. یا جراحی می تواند معده را به قسمت پایینی روده متصل کند، جایی که سرطان باعث انسداد نمی شود. (منبع)
برای مطلب مرتبط بیشتر به این صفحه سری بزنید