رژیم های غذایی سرشار از پروتئین گیاهی مفید هستند : رژیم های غذایی گیاهی با کاهش قابل توجهی در فشار خون در مقایسه با رژیم های غذایی غنی از پروتئین حیوانی همراه بوده است .
علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، نسبت به افرادی که گوشت می خورند، وزن بدن کمتر، سطح کلسترول پایین تر و خطر سکته مغزی، سرطان و مرگ ناشی از بیماری قلبی کمتری دارند.
با این حال، همه رژیمهای غذایی گیاهی یکسان نیستند و همه غذاهای گیاهی لزوما برای سلامت قلب مفید نیستند. یک مطالعه رژیمهای گیاهی غنی از غذاهای گیاهی مغذی مانند غلات کامل، سبزیجات، آجیل و دانهها را با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط دانست.
در همین حال، رژیمهای گیاهی سرشار از گزینههای کممغذی مانند سبزیجات سرخشده و غلات تصفیهشده با خطر بیشتری همراه بود . رژیم های غذایی گیاهی نیز ممکن است برای مدیریت قند خون مفید باشد. چندین مطالعه مشاهده ای نشان داده اند که این رژیم ها می توانند هم برای درمان و هم برای پیشگیری از دیابت نوع 2 مفید باشند.
رژیمهای غذایی سرشار از مواد مغذی گیاهی مانند غلات کامل، میوهها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و روغنهای گیاهی به طور خاص با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط هستند. اگرچه این نتایج امیدوارکننده هستند، اما ثابت نمیکنند که این فواید سلامتی از حذف منابع پروتئین حیوانی ناشی میشود – این فواید ممکن است به احتمال زیاد نتیجه افزایش مصرف غذاهای گیاهی مغذی باشد.
خلاصه
رژیم غذایی سرشار از پروتئین گیاهی با کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت و چاقی مرتبط است.
پروتئین حیوانی فواید سلامتی نیز دارد
برخی منابع پروتئین حیوانی نیز با اثرات مثبت بر سلامتی مرتبط هستند.
به عنوان مثال، خوردن ماهی به طور منظم با فواید بسیاری برای سلامتی، از جمله کاهش نرخ زوال شناختی و بیماری قلبی مرتبط است.
خوردن پروتئین حیوانی همچنین با افزایش توده عضلانی بدون چربی و کاهش از دست دادن عضله که با افزایش سن رخ می دهد مرتبط است.
خلاصه
برخی از منابع پروتئین حیوانی با کاهش خطر بیماری قلبی، بهبود سطح کلسترول و افزایش توده عضلانی مرتبط هستند.
جنبه منفی انواع خاصی از پروتئین حیوانی
رژیم های غذایی سرشار از پروتئین گیاهی مفید هستند : در حالی که گوشت قرمز یک منبع پروتئین کامل است، چندین مطالعه مشاهده ای مصرف گوشت قرمز را با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط دانسته اند. با این حال، تحقیقات مختلط است. برخی از محققان پیشنهاد می کنند که این اثرات نامطلوب سلامتی ممکن است با همه انواع گوشت قرمز مرتبط نباشد، بلکه با گوشت قرمز فرآوری شده مرتبط است.
به عنوان مثال، یک بررسی اخیر نشان داد که اگر گوشت قرمز در وعده های توصیه شده مصرف شود، خطر بیماری قلبی را افزایش نمی دهد. با این وجود، مطالعه دیگری نشان داد که مصرف مقادیر زیاد گوشت قرمز فرآوری نشده با افزایش 9 درصدی در خطر نسبی بیماری قلبی مرتبط است، در حالی که خوردن مقادیر زیاد گوشت فرآوری شده با افزایش 18 درصدی همراه است. توجه به این نکته مهم است که به نظر نمی رسد این خطرات برای سلامتی با خوردن ماهی یا گوشت بدون چربی مانند بوقلمون و مرغ مرتبط باشد.
خلاصه
در حالی که تحقیقات مختلط است، گوشت قرمز فرآوری نشده و فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به بیماری مرتبط است. سایر پروتئین های حیوانی، مانند ماهی و طیور، با این پیامدهای منفی سلامت مرتبط نیستند. (منبع)
برای مطلب مرتبط بیشتر به این صفحه سری بزنید