تفاوت های پروتئین های حیوانی و گیاهی : هر دو پروتئین گیاهی و حیوانی با فواید و مضرات سلامتی مرتبط هستند. اما ممکن است از خود بپرسید که تفاوت این دو در چیست. در ادامه بخوانید تا بدانید چه چیزی این 2 پروتئین را متمایز می کند.
خوردن پروتئین کافی روزانه برای سلامت کلی شما مهم است. پروتئین برای فرآیندهای حیاتی مانند عملکرد سیستم ایمنی، فرآیندهای سلولی، ساختار سلولی و رشد و غیره ضروری است. بنابراین، مصرف پروتئین کافی به صورت روزانه ضروری است.
شما می توانید پروتئین را از منابع غذایی بسیاری از جمله گیاهان و حیوانات دریافت کنید. برخی افراد ادعا می کنند که منبع پروتئین، چه حیوانی و چه گیاهی، مهم نیست. برخی دیگر پیشنهاد می کنند که یک نوع پروتئین بر دیگری برتری دارد. این مقاله به مقایسه پروتئین های حیوانی و گیاهی می پردازد.
محتوای اسید آمینه می تواند متفاوت باشد
پروتئین ها از اسیدهای آمینه ساخته شده اند. بدن انسان از حدود 20 اسید آمینه مختلف برای ساخت پروتئین استفاده می کند.
بدن شما می تواند برخی از اسیدهای آمینه را خودش بسازد، اما شما باید 9 تا از آنها را که به عنوان اسیدهای آمینه ضروری شناخته می شوند، از طریق رژیم غذایی دریافت کنید.ئ منابع پروتئینی می توانند در انواع اسیدهای آمینه آنها بسیار متفاوت باشند.
به طور کلی، پروتئین های حیوانی به عنوان پروتئین کامل شناخته می شوند، به این معنی که آنها حاوی هر نه اسید آمینه ضروری هستند. در حالی که برخی از پروتئین های گیاهی، از جمله پروتئین نخود و سویا، نیز منابع پروتئین کامل هستند، بسیاری از غذاهای گیاهی دیگر پروتئین ناقص در نظر گرفته می شوند.
این بدان معناست که غذاهای گیاهی مانند لوبیا، بادام زمینی و گندم سرشار از پروتئین کل هستند اما فاقد یک یا چند اسید آمینه ضروری هستند. با این حال، شما به راحتی می توانید این منابع پروتئین گیاهی ناقص را برای رفع نیازهای بدن خود ترکیب کنید.
به عنوان مثال، یک ساندویچ کره بادام زمینی یک نمونه خوشمزه از ترکیبی است که منجر به یک منبع پروتئین کامل می شود. در حالی که گندم مورد استفاده برای تهیه نان دارای اسید آمینه لیزین کمی است، بادام زمینی سرشار از آن است که در نتیجه یک وعده غذایی یا میان وعده پروتئین کامل است. مهم است که افرادی که رژیم گیاهخواری یا وگان دارند از انواع منابع پروتئین گیاهی بهره مند شوند تا مطمئن شوند که تمام اسیدهای آمینه ضروری را دریافت می کنند.
خلاصه
همه پروتئین ها از اسیدهای آمینه تشکیل شده اند، اما منابع پروتئینی مختلف حاوی مقادیر و انواع مختلفی از اسیدهای آمینه هستند.
منابع پروتئینی غنی
طیف گسترده ای از منابع پروتئین حیوانی و گیاهی برای لذت بردن شما در دسترس است.
منابع پروتئین حیوانی
منابع غنی از پروتئین های حیوانی عبارتند از:
- تخم مرغ
- ماهی و غذای دریایی
- گوشت بدون چربی
- طیور
- بازی وحشی
- محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر
به طور کلی، منابع پروتئین حیوانی سایر مواد مغذی مهم از جمله ویتامین B12 و نوعی آهن به نام آهن هِم را نیز تامین می کنند. آهن هِم راحتتر از آهن موجود در غذاهای گیاهی که به آهن غیر هم معروف است جذب میشود.
به خاطر داشته باشید که برخی از پروتئین های حیوانی نسبت به بقیه مواد مغذی کمتری دارند. به عنوان مثال، محصولات حیوانی فوق فرآوری شده مانند هات داگ و ناگت مرغ سرشار از چربی های ناسالم و سدیم هستند و برای سلامت کلی ایده آل نیستند.
در عوض، منابع مغذی پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ کامل، ماهی آزاد، مرغ، بوقلمون و صدف را انتخاب کنید.
منابع پروتئین گیاهی
منابع زیادی از پروتئین های گیاهی وجود دارد، مانند: