آیا شیر بدون لاکتوز بهتر است؟ از نظر تغذیه، شیر بدون لاکتوز هیچ تفاوتی با شیر معمولی ندارد. تنها تفاوت بین شیر بدون لاکتوز و شیر معمولی طعم آن و کمبود لاکتوز آن است. شیر بدون لاکتوز به دلیل فرآیند تجزیه لاکتوز توسط آنزیم های لاکتاز به گلوکز، کمی شیرین تر از شیر معمولی است.
با این حال، شیر گاو بدون لاکتوز همان ارزش غذایی شیر گاو معمولی را دارد. هر دو منبع عالی از چندین ماده مغذی از جمله پروتئین، ریبوفلاوین، B12، کلسیم و ویتامین A.5 هستند.
در اینجا تجزیه و تحلیل تغذیه ای یک فنجان شیر گاو بدون لاکتوز 2 درصد غنی شده با ویتامین های A و D:5 آورده شده است.
کالری: 122
پروتئین: 8.2 گرم (گرم)
چربی: 4.6 گرم
کربوهیدرات: 12 گرم
کلسیم: 307 میلی گرم (میلی گرم) یا 24 درصد از ارزش روزانه (DV)
فسفر: 251 میلی گرم یا 20 درصد DV
ویتامین A: 203 میکروگرم (mcg)، یا 23٪ از DV
ریبوفلاوین: 0.334 میلی گرم یا 26 درصد از DV
B12: 1.34 میکروگرم یا 56٪ از DV
ویتامین D: 2.68 میکروگرم یا 13 درصد از DV
آیا شیر بدون لاکتوز بهتر است؟ شیر بدون لاکتوز همچنین مقادیر کمتری از پتاسیم، سلنیوم و چندین ماده مغذی دیگر را که برای سلامتی ضروری هستند، فراهم می کند.
شیر بدون لاکتوز منبع خوبی از پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین D و منیزیم است که از مواد مغذی مهم برای سلامت اسکلتی هستند. کلسیم و ویتامین D اغلب به شیرهای غیر لبنی مانند شیر سویا و شیر بادام اضافه می شود تا به افزایش مصرف این مواد مغذی در افرادی که محصولات لبنی مصرف نمی کنند کمک کند.
محصولات لبنی منبع اصلی کلسیم در رژیم غذایی در ایالات متحده است. برخی از افرادی که از رژیمهای گیاهی پیروی میکنند و افرادی که از محصولات لبنی اجتناب میکنند ممکن است روزانه کلسیم کافی دریافت نکنند، که میتواند بر سلامتی از جمله سلامت اسکلتی تأثیر منفی بگذارد. برای مثال، افرادی که از رژیمهای گیاهی سخت پیروی میکنند، مانند وگانها، در مقایسه با افرادی که از رژیمهای غذایی همهچیز خوار پیروی میکنند، بیشتر احتمال دارد به سطوح پایین کلسیم و تراکم استخوان پایین مبتلا شوند.
با این اوصاف، منابع گیاهی کلسیم زیادی وجود دارد که اگر لبنیات ندارید، از جمله لوبیا، آجیل، دانهها، سبزیجات برگدار و محصولات سویا میتوانید انتخاب کنید. (منبع)