نوشیدنی هایی که بر سلامت دندان شما تأثیر می گذارد : تأثیر نوشیدنیها بر روی دندانها به چندین چیز بستگی دارد، اما در درجه اول توسط اسیدیته کلی مشخص میشود. هر چیزی که در مقیاس pH 5.5 یا کمتر باشد اسیدی در نظر گرفته می شود. غذاها و نوشیدنیهای اسیدی مینای دندان را نرم میکنند، که دندانها را در برابر آسیبهایی مانند حفرهها حساس و آسیبپذیر میکند. نوشیدنی هایی که هم اسید و هم قند بالایی دارند می توانند مضرات مضاعف داشته باشند.
1. شراب
وقتی صحبت از شراب به میان می آید، قرمز برای سلامت دندان ها بهتر است، اما هیچ تنوعی لزوما برای دندان های شما خوب نیست.
دکتر آنجلیکا شین، دندانپزشک مستقر در نیویورک توضیح می دهد: شراب سفید اسیدی تر از قرمز است و بنابراین در از بین بردن مینای دندان کارآمدتر است و شما را بیشتر مستعد تغییر رنگ و لکه می کند.
2. آبجو
در حالی که اطلاعات زیادی در مورد اینکه آبجو چگونه بر دندان های شما تأثیر می گذارد وجود ندارد، برخی شواهد نشان می دهد که در واقع می تواند مفید باشد.
برخی از تحقیقات اولیه نشان داده اند که رازک، جزء رایج آبجو، ممکن است اثرات مثبتی بر سلامت دهان و محافظت از حفره داشته باشد. شین توضیح میدهد که هنوز خیلی زود است که مطمئن شویم.
3. ودکا
ودکا دارای pH در حدود 4 است، اما در برخی موارد می تواند به 8 برسد. مارک های ارزان تر ودکا PH پایین تری دارند، در حالی که ودکاهای درجه یک دارای pH بالاتری هستند. با در نظر گرفتن این موضوع، بسیاری از ودکاها قطعا در محدوده آسیب احتمالی قرار دارند. الکل همچنین اثر خشک کنندگی دارد. بزاق یکی از دفاع های طبیعی دهان در برابر آسیب است، بنابراین مصرف بیش از حد متوسط می تواند مضر باشد.
نوشیدنی هایی که بر سلامت دندان شما تأثیر می گذارد : سایر مشروبات الکلی از نظر pH بسیار متفاوت هستند، اما اثرات خشک کردن یکسان است، و آنها بیشتر ترکیب می شوند زیرا مردم (معمولا) نوشیدنی های خود را به آرامی می نوشند، که به الکل زمان بیشتری برای آسیب رساندن به آن می دهد.
4. آب
شین می گوید که آب واقعاً روی دندان های شما تأثیر نمی گذارد. اگر چیزی باشد، مفید است.
او می گوید: «در واقع، هیدراته ماندن، جریان بزاق و جریان مواد معدنی محافظ در بزاق را افزایش می دهد که از دندان ها در برابر پوسیدگی محافظت می کند.
5. آب گازدار
ممکن است مضر به نظر نرسد، اما ظاهر می تواند فریبنده باشد. طبق یک مطالعه منبع معتبر، آب گازدار دارای سطح pH بین 2.74 و 3.34 است. این به آن پتانسیل فرسایشی حتی بیشتر از آب پرتقال می دهد.
6. قهوه
قهوه ممکن است کمی اسیدی باشد (حدود 5.0 در مقیاس pH)، اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد جاوای صبحگاهی شما واقعاً برای دندانهای شما مفید است.
یکی از منابع مورد اعتماد مطالعه نشان داد که نوشیدن قهوه بدون هیچ گونه افزودنی می تواند به جلوگیری از ایجاد حفره ها کمک کند. بنابراین اگر برای سلامت دندان خود نوشیدنی می نوشید، از قهوه خود لذت ببرید، اما شیرین کننده را کنار بگذارید.
7. شیر
شین می گوید: «مواد تشکیل دهنده متعدد شیر، از جمله پروتئین ها و مواد معدنی مانند کلسیم، از اتصال و رشد بسیاری از باکتری های حفره ساز در دهان جلوگیری می کند.
با pH بالای 6.5، شیر یک انتخاب عالی برای قوی و سالم نگه داشتن دندان های شما است. (منبع)