آلرژی به خورشید : آلرژی به خورشید یک اصطلاح گسترده است. این چندین شرایط را توصیف می کند که باعث ایجاد بثورات خارش دار روی پوست پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا سایر منابع اشعه ماوراء بنفش (UV) می شود. فوران نور چند شکلی شایع ترین شکل آلرژی به خورشید است.
برخی از افراد یک نوع ارثی حساسیت به نور خورشید دارند. برخی دیگر تنها زمانی علائم را بروز می دهند که توسط عامل دیگری تحریک شوند – مانند مصرف دارو یا دست زدن به برخی گیاهان. انواع دیگر واکنش های مربوط به خورشید به دلایل نامشخص رخ می دهد.
آلرژی خفیف خورشید ممکن است بدون درمان برطرف شود. بثورات شدید ممکن است با کرم ها یا قرص های استروئیدی درمان شوند. اگر حساسیت شدید به خورشید دارید، ممکن است لازم باشد اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. به عنوان مثال، لباس هایی بپوشید که شما را در برابر نور خورشید محافظت می کند.
محصولات و خدمات
کتاب: کتاب سلامت خانواده کلینیک مایو، ویرایش پنجم
نمایش محصولات بیشتر از کلینیک مایو
علائم
فوران نور چند شکلی روی قفسه سینه
فوران نور چند شکلی روی قفسه سینه
تصویر را بزرگ کنید
نحوه ظاهر پوست مبتلا به آلرژی به آفتاب بسته به رنگ پوست شما و عوامل ایجاد کننده علائم بسیار متفاوت است. علائم و نشانه ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
خارش (خارش)
نیش زدن
برجستگی های ریز که ممکن است در تکه های برجسته ادغام شوند
شستشوی ناحیه در معرض دید
تاول یا کهیر
علائم معمولا فقط روی پوستی رخ می دهد که در معرض نور خورشید یا سایر منابع نور ماوراء بنفش قرار گرفته است. علائم در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب ظاهر می شود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
اگر پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب، واکنشهای پوستی غیرعادی و آزاردهندهای داشتید، به پزشک مراجعه کنید. برای علائم شدید یا مداوم، ممکن است لازم باشد به فردی که در تشخیص و درمان اختلالات پوستی متخصص است (متخصص پوست) مراجعه کنید.
درخواست قرار ملاقات بدهید
علل
علل آلرژی به خورشید شامل واکنش های سیستم ایمنی بدن به نور خورشید، برخی داروها و مواد شیمیایی است که پوست را نسبت به خورشید حساس تر می کند. مشخص نیست چرا برخی از افراد به آفتاب آلرژی دارند و برخی دیگر اینگونه نیستند. صفات ارثی ممکن است نقش داشته باشد.
عوامل خطر
عوامل خطر برای واکنش آلرژیک به نور خورشید عبارتند از:
تماس با مواد خاص برخی از علائم آلرژی به خورشید زمانی ایجاد می شوند که پوست شما در معرض یک ماده و سپس نور خورشید قرار می گیرد. مواد متداول مسئول این نوع واکنش عبارتند از عطرها، مواد ضدعفونی کننده و مواد شیمیایی مورد استفاده در برخی از ضد آفتاب ها.
مصرف داروهای خاص. تعدادی از داروها می توانند پوست را سریعتر دچار آفتاب سوختگی کنند – از جمله آنتی بیوتیک های تتراسایکلین، داروهای مبتنی بر سولفا و مسکن ها مانند کتوپروفن.
داشتن یک بیماری پوستی دیگر ابتلا به درماتیت خطر ابتلا به آلرژی به نور خورشید را افزایش می دهد.
داشتن یکی از خویشاوندان خونی مبتلا به حساسیت به آفتاب. اگر خواهر یا برادر یا والدینی دارید که به آفتاب آلرژی دارند، احتمال ابتلا به آلرژی به خورشید بیشتر است. (منبع)