دیابت و قلب شما : دیابت و بیماری قلبی اغلب دست به دست هم می دهند. یاد بگیرید چگونه با تغییرات ساده در شیوه زندگی از قلب خود محافظت کنید که می تواند به شما در مدیریت دیابت نیز کمک کند.
بیماری قلبی بسیار شایع و جدی است. این عامل اصلی مرگ و میر مردان و زنان در ایالات متحده است. اگر دیابت دارید، دو برابر بیشتر از افرادی که دیابت ندارند – و در سنین پایینتر، در معرض بیماری قلبی یا سکته هستند. هر چه مدت طولانی تری دیابت داشته باشید، احتمال ابتلا به بیماری قلبی بیشتر می شود.
اما خبر خوب این است که می توانید با تغییر عادات سبک زندگی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهید و سلامت قلب خود را بهبود ببخشید. این تغییرات به شما کمک می کند دیابت را نیز بهتر مدیریت کنید.
بیماری قلبی چیست؟
بیماری قلبی شامل انواع مختلفی از مشکلات است که بر قلب شما تأثیر می گذارد. اصطلاح “بیماری قلبی عروقی” مشابه است اما شامل همه انواع بیماری های قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق خونی می شود. شایع ترین نوع بیماری عروق کرونر است که بر جریان خون به قلب تأثیر می گذارد.
بیماری عروق کرونر به دلیل تجمع پلاک در دیواره عروق کرونر، رگ های خونی که اکسیژن و خون را به قلب می رسانند، ایجاد می شود. پلاک از رسوبات کلسترول ساخته شده است که باعث تنگ شدن داخل رگ ها و کاهش جریان خون می شود. این فرآیند تصلب شرایین یا تصلب شرایین نامیده می شود. کاهش جریان خون به قلب می تواند باعث حمله قلبی شود. کاهش جریان خون در مغز می تواند باعث سکته شود.
سخت شدن شریان ها می تواند در سایر قسمت های بدن نیز اتفاق بیفتد. در پاها و پاها، بیماری شریان محیطی یا PAD نامیده می شود. PAD اغلب اولین علامتی است که فرد مبتلا به دیابت مبتلا به بیماری قلبی عروقی است.
چگونه دیابت بر قلب شما تأثیر می گذارد
با گذشت زمان، قند خون بالا می تواند به رگ های خونی و اعصاب کنترل کننده قلب شما آسیب برساند. افراد مبتلا به دیابت نیز احتمال بیشتری دارد که به سایر بیماریها مبتلا شوند که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش میدهد:
فشار خون بالا نیروی خون را از طریق شریان های شما افزایش می دهد و می تواند به دیواره شریان آسیب برساند. ابتلا به فشار خون بالا و دیابت می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا حد زیادی افزایش دهد.
کلسترول LDL (“بد”) بیش از حد در جریان خون شما می تواند پلاک هایی را روی دیواره شریان های آسیب دیده ایجاد کند.
تری گلیسیرید بالا (نوعی چربی در خون شما) و کلسترول HDL (“خوب”) پایین یا کلسترول LDL بالا به سخت شدن شریان ها کمک می کند.
هیچ یک از این شرایط علائمی ندارد. پزشک می تواند فشار خون شما را بررسی کند و یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا ببیند آیا سطح LDL، HDL و تری گلیسیرید شما بالا است یا خیر.
این عوامل همچنین می توانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهند:
سیگار کشیدن
اضافه وزن یا چاقی
عدم فعالیت بدنی کافی
رژیم غذایی سرشار از چربی اشباع شده، چربی ترانس، کلسترول و سدیم (نمک)
نوشیدن بیش از حد الکل (منبع)