زندگی با دیابت : آیا سلامت روان در فهرست اولویت های شما برای مدیریت دیابت بسیار پایین است؟ این ممکن است نظر شما را تغییر دهد.
سلامت روان بر بسیاری از جنبههای زندگی روزمره تأثیر میگذارد: نحوه تفکر و احساس شما، مدیریت استرس، ارتباط با دیگران و انتخاب کردن. می توانید ببینید که چگونه داشتن یک مشکل سلامت روان می تواند پایبندی به برنامه مراقبت از دیابت را دشوارتر کند.
ارتباط ذهن و بدن
افکار، احساسات، باورها و نگرش ها می توانند بر سلامت بدن شما تأثیر بگذارند. مشکلات سلامت روان درمان نشده می تواند دیابت را بدتر کند و مشکلات دیابت می تواند مشکلات سلامت روان را بدتر کند. اما خوشبختانه اگر یکی بهتر شود، دیگری نیز تمایل به بهتر شدن دارد.
افسردگی: بیشتر از یک خلق بد
افسردگی یک بیماری پزشکی است که باعث احساس غم و اندوه و اغلب از دست دادن علاقه به فعالیت هایی می شود که قبلاً از آن لذت می بردید. این می تواند مانع عملکرد شما در محل کار و خانه شود، از جمله مراقبت از دیابت. هنگامی که نمی توانید دیابت خود را به خوبی مدیریت کنید، خطر ابتلا به عوارض دیابت مانند بیماری قلبی و آسیب عصبی افزایش می یابد.
افراد مبتلا به دیابت 2 تا 3 برابر بیشتر از افراد بدون دیابت در معرض ابتلا به افسردگی هستند. تنها 25 تا 50 درصد از افراد مبتلا به دیابت که افسردگی دارند، تشخیص داده می شوند و درمان می شوند. اما درمان – درمان، دارو یا هر دو – معمولاً بسیار مؤثر است. و بدون درمان، افسردگی اغلب بدتر می شود، نه بهتر.
علائم افسردگی می تواند خفیف تا شدید باشد و شامل موارد زیر است:
احساس غمگینی یا خالی بودن
از دست دادن علاقه به فعالیت های مورد علاقه
پرخوری یا اصلاً نمیل به غذا خوردن
نخوابیدن یا زیاد خوابیدن
مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری
احساس خستگی بسیار
احساس ناامیدی، تحریک پذیری، اضطراب یا گناه
داشتن درد یا درد، سردرد، گرفتگی عضلات یا مشکلات گوارشی
داشتن افکار خودکشی یا مرگ
اگر فکر می کنید ممکن است افسردگی داشته باشید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید تا برای درمان کمک کند. هرچه افسردگی زودتر درمان شود، برای شما، کیفیت زندگی و دیابت شما بهتر است.
استرس و اضطراب
استرس بخشی از زندگی است، از ترافیک گرفته تا خواسته های خانواده تا مراقبت روزانه از دیابت. شما می توانید استرس را به عنوان یک احساس، مانند ترس یا خشم، به عنوان یک واکنش فیزیکی مانند عرق کردن یا ضربان قلب، یا هر دو احساس کنید.
اگر استرس دارید، ممکن است مثل همیشه از خودتان مراقبت نکنید. سطح قند خون شما نیز می تواند تحت تأثیر قرار گیرد – هورمون های استرس باعث افزایش یا کاهش قند خون به طور غیرقابل پیش بینی می شوند و استرس ناشی از بیماری یا آسیب دیدگی می تواند قند خون شما را بالا ببرد. استرس طولانی مدت می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی یا بدتر شدن آنها شود.
اضطراب – احساس نگرانی، ترس، یا سرگیجه بودن – نحوه واکنش ذهن و بدن شما به استرس است. افراد مبتلا به دیابت 20 درصد بیشتر از افراد بدون دیابت در برخی از مراحل زندگی خود دچار اضطراب می شوند. مدیریت یک بیماری طولانی مدت مانند دیابت منبع اصلی اضطراب برای برخی است. (منبع)