نکات بهداشتی و تغذیه ای :اگر میخواهید سلامت و تندرستی خود را تقویت کنید، درمانهای طبیعی و خانگی زیادی وجود دارد، از پرهیز از گوشتهای زغالی و قندهای افزوده گرفته تا تمرین مدیتیشن.
وقتی نوبت به دانستن اینکه چه چیزی سالم است، می رسد، حتی کارشناسان واجد شرایط اغلب نظرات مخالفی دارند. این میتواند تشخیص اینکه در واقع چه کاری باید انجام دهید تا سلامتی خود را بهینه کنید، دشوار میکند.
با این حال، با وجود همه اختلاف نظرها، تعدادی از نکات سلامتی به خوبی توسط تحقیقات پشتیبانی می شود.
در اینجا 27 نکته برای سلامتی و تغذیه که بر اساس شواهد علمی استوار هستند، آورده شده است.
نوشیدنی های شیرین را محدود کنید
نوشیدنیهای قندی مانند نوشابههای گازدار، آب میوهها و چایهای شیرین منبع اصلی قند افزوده در رژیم غذایی آمریکایی هستند
متأسفانه، یافتههای چندین مطالعه حاکی از افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع 2 از نوشیدنیهای شیرینشده با قند است، حتی در افرادی که دارای چربی اضافی بدن نیستند
نوشیدنیهای شیرین شده با شکر نیز برای کودکان مضر هستند، زیرا نه تنها میتوانند در چاقی در کودکان نقش داشته باشند، بلکه میتوانند به شرایطی که معمولاً تا بزرگسالی ایجاد نمیشوند، مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، و بیماری کبد چرب غیرالکلی نیز کمک کنند.
جایگزین های سالم تر عبارتند از:
اب
چای های شیرین نشده
آب گازدار
قهوه
آجیل و دانه ها بخورید
برخی از افراد از آجیل اجتناب می کنند زیرا چربی بالایی دارند. با این حال، آجیل و دانه ها فوق العاده مغذی هستند. آنها مملو از پروتئین، فیبر و انواع ویتامین ها و مواد معدنی هستند
آجیل ممکن است به کاهش وزن کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش دهد
علاوه بر این، یک مطالعه مشاهدهای بزرگ اشاره کرد که مصرف کم آجیل و دانهها به طور بالقوه با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی، سکته مغزی یا دیابت نوع 2 مرتبط است
از غذاهای فوق فرآوری شده خودداری کنید
غذاهای فوق فرآوری شده (UPFs) غذاهایی هستند که حاوی ترکیباتی هستند که به طور قابل توجهی از شکل اصلی خود تغییر یافته اند. آنها اغلب حاوی مواد افزودنی مانند شکر اضافه شده، روغن بسیار تصفیه شده، نمک، مواد نگهدارنده، شیرین کننده های مصنوعی، رنگ ها و طعم دهنده ها نیز هستند
مثالها عبارتند از:
کیک های میان وعده
فست فود
وعده های غذایی منجمد
کوکی های بسته بندی شده
چیپس
نکات بهداشتی و تغذیه ای : UPF ها بسیار خوش طعم هستند، به این معنی که به راحتی بیش از حد خورده می شوند و مناطق مرتبط با پاداش را در مغز فعال می کنند که می تواند منجر به مصرف بیش از حد کالری و افزایش وزن شود. مطالعات نشان میدهد که رژیمهای غذایی سرشار از مواد غذایی فوق فرآوری شده میتوانند به چاقی، دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سایر بیماریهای مزمن کمک کنند
علاوه بر مواد با کیفیت پایین مانند روغن های تصفیه شده، شکر افزوده شده و غلات تصفیه شده، معمولاً فیبر، پروتئین و ریزمغذی های کمی دارند. بنابراین، آنها عمدتاً کالری خالی ارائه می دهند. (منبع)