موارد استفاده از روغن اورگانو : روغن پونه کوهی حاوی آنتی اکسیدان است و همچنین ممکن است حاوی ترکیبات آنتی بیوتیکی و ضد قارچی باشد. هم عصاره روغن پونه کوهی و هم اسانس پونه کوهی کاربردهای متفاوتی دارند. پونه کوهی یک گیاه معطر است که بیشتر به عنوان یک عنصر در غذاهای ایتالیایی شناخته شده است.
با این حال، میتوان آن را در یک روغن ضروری که سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات قدرتمندی است که دارای مزایای سلامتی ثابت شدهاند، تغلیظ کرد.
روغن پونه کوهی عصاره آن است و اگرچه به اندازه اسانس آن قوی نیست، اما به نظر می رسد هم هنگام مصرف یا استفاده از آن روی پوست مفید است. از سوی دیگر، روغنهای ضروری مصرف نمیشوند.
جالب اینجاست که روغن پونه کوهی یک آنتی بیوتیک طبیعی و عامل ضد قارچی موثر است و ممکن است به کاهش وزن و کاهش سطح کلسترول کمک کند.
روغن پونه کوهی چیست؟
پونه کوهی که از نظر گیاه شناسی با نام Origanum vulgare شناخته می شود، گیاهی گلدار از خانواده نعناع است. اغلب به عنوان یک گیاه دارویی برای طعم دادن به غذا استفاده می شود.
اگرچه بومی اروپا است، اما اکنون در سراسر جهان رشد می کند.
پونه کوهی از زمانی که تمدن های یونان و روم باستان از آن برای اهداف دارویی استفاده می کردند محبوب بوده است. در واقع، نام پونه کوهی از کلمات یونانی “oros” به معنای کوه و “ganos” به معنای شادی یا لذت گرفته شده است.
این گیاه همچنین برای قرن ها به عنوان یک ادویه آشپزی مورد استفاده قرار گرفته است.
اسانس پونه کوهی از طریق هوای خشک کردن برگ ها و شاخساره های گیاه به دست می آید. پس از خشک شدن، روغن با تقطیر با بخار استخراج و تغلیظ می شود.
اسانس پونه کوهی را می توان با روغن حامل مخلوط کرد و به صورت موضعی استفاده کرد. اما نباید به صورت خوراکی مصرف شود.
از طرف دیگر، عصاره روغن پونه کوهی را می توان از طریق چندین روش استخراج با استفاده از ترکیباتی مانند دی اکسید کربن یا الکل تولید کرد. این به طور گسترده ای به عنوان یک مکمل در دسترس است و اغلب به شکل قرص یا کپسول یافت می شود.
پونه کوهی حاوی ترکیباتی به نام فنل، ترپن و ترپنوئید است. آنها دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند و مسئول رایحه آن هستند:
کارواکرول فراوان ترین فنل موجود در پونه کوهی، نشان داده شده است که رشد چندین نوع مختلف باکتری را متوقف می کند.
تیمول. این ضد قارچ طبیعی همچنین می تواند از سیستم ایمنی بدن حمایت کرده و در برابر سموم محافظت کند .
اسید رزمارینیک این آنتی اکسیدان قوی به محافظت در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.
تصور می شود که این ترکیبات زمینه ساز بسیاری از فواید سلامتی پونه کوهی هستند.
موارد استفاده از روغن اورگانو : در اینجا 9 مزیت و کاربرد بالقوه روغن پونه کوهی آورده شده است.
پونه کوهی و کارواکرول موجود در آن ممکن است به مبارزه با باکتری ها کمک کند.
باکتری استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع ترین علل عفونت است که منجر به بیماری هایی مانند مسمومیت غذایی و عفونت های پوستی می شود.
یک مطالعه خاص به بررسی این موضوع پرداخت که آیا اسانس پونه کوهی بقای 14 موش آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس را بهبود می بخشد.
این نشان داد که 43 درصد از موشهایی که اسانس پونه کوهی دریافت کردهاند، 30 روز گذشته زندگی کردهاند، نرخ بقای تقریباً به اندازه نرخ زنده ماندن 50 درصد برای موشهایی که آنتیبیوتیک معمولی دریافت کردهاند.
تحقیقات همچنین نشان داده است که اسانس پونه کوهی ممکن است در برابر برخی از باکتری های بالقوه مقاوم به آنتی بیوتیک موثر باشد.
این شامل سودوموناس آئروژینوزا و E. coli است که هر دو از علل شایع عفونت های ادراری و دستگاه تنفسی هستند .
اگرچه مطالعات انسانی بیشتری در مورد اثرات عصاره روغن پونه کوهی مورد نیاز است، اما این عصاره حاوی بسیاری از ترکیبات مشابه اسانس پونه کوهی است و ممکن است در صورت استفاده به عنوان مکمل، فواید سلامتی مشابهی را ارائه دهد. (منبع)