چاقی در کودکی و جلوگیری از آن : یک مطالعه جدید نشان می دهد که چاقی در کودکان می تواند منجر به تغییرات ساختاری در مغز شود که می تواند بر سلامت شناختی تأثیر بگذارد. محققان دانشکده پزشکی ییل در کانکتیکات گزارش دادند که کودکان بین 9 تا 10 سال با بالاترین وزن و شاخص توده بدنی (BMI) دارای اختلالاتی در مغز خود بودند، از جمله تخریب ماده سفید و نازک شدن قشر مغز.
چاقی در کودکی و جلوگیری از آن
به گفته نویسندگان این مطالعه، این اختلالات احتمالاً بر کنترل شناختی، انگیزه و تصمیم گیری مبتنی بر پاداش کودکان تأثیر می گذارد. این یافته ها امروز در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ارائه شد.
“عواقب جدی” چاقی دوران کودکی
دکتر Simone Kaltenhauser، نویسنده مطالعه و محقق فوقلیسانس در Yale Medicine، در بیانیهای مطبوعاتی گفت: «ما از میزان اختلال ماده سفید شگفتزده شدیم.
وی افزود: «افزایش BMI و وزن نه تنها با پیامدهای سلامت جسمانی بلکه با سلامت مغز نیز مرتبط است. “مطالعه ما نشان داد که وزن و BMI z-score بالاتر در کودکان 9 و 10 ساله با تغییراتی در ساختارهای کلان، ریزساختارها و اتصالات عملکردی مرتبط است که سلامت مغز را بدتر می کند.”
دکتر لی الکساندر، متخصص اطفال در نیوجرسی، گفت: “این نشان می دهد که اگر چاقی دوران کودکی کنترل نشود، ممکن است عواقب جدی در پی داشته باشد.” الکساندر به Healthline گفت: «این یافتهها یادآور مهمی است که ما باید از سنین جوانی برای ترویج سبک زندگی سالم تلاش کنیم تا بتوانیم اطمینان حاصل کنیم که فرزندانمان تا بزرگسالی مغز سالمی دارند.
جزئیات از مطالعه چاقی دوران کودکی
مطالعات قبلی منبع معتبر ارتباطی را بین چاقی دوران کودکی و سلامت ضعیف مغز نشان داده است. با این حال، این مطالعه اولین مطالعه در نوع خود بود که از داده های 11878 کودک 9 تا 10 ساله استفاده کرد که بخشی از مطالعه رشد شناختی مغز نوجوانان (ABCD) بودند.
نرخ اضافه وزن و چاقی در این مطالعه برای کودکان 9 ساله 21 درصد و برای کودکان 10 ساله 17 درصد بود. متوسط نرخ چاقی کودکان در کشور حدود 18 درصد است.
اثرات شناختی ممکن است برگشت پذیر باشد
نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند: این مطالعه به ارتباط بین چاقی و از دست دادن ماده سفید در یک محدوده سنی انتخابی در میان کودکان پرداخت، اما باید دید که آیا این اثرات در طول سالها ادامه مییابد یا خیر.
ارتباط مشابهی بین چاقی و سلامت مغز ضعیف تر در میان بزرگسالان نیز وجود دارد. به گفته کارشناسان، این احتمال وجود دارد که با معکوس شدن چاقی، برخی از اثرات بد تخریب ماده سفید معکوس شود.
هیچ درمان موثر شناخته شده ای برای از بین رفتن ماده سفید وجود ندارد. امیلی تاور، PT، DPT، فیزیوتراپیست کودکان به Healthline گفت: با این حال، مغز کودک در نوجوانی به طور کامل توسعه نیافته است، و این نشان می دهد که تغییرات سبک زندگی مانند افزایش فعالیت بدنی و کاهش BMI ممکن است به ایجاد محیط مناسب تری برای ارتقای سلامت مغز کمک کند. . “ورزش بدنی با پیشگیری از بیماری، کاهش زوال شناختی، مدیریت وزن و فواید روانی مرتبط است.”
او گفت: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد تأثیر چاقی بر سلامت مغز کودکان را میتوان با تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش معکوس کرد یا بهبود بخشید. این شامل افزایش عملکرد فیزیکی و شناختی است. مطالعات نشان داده اند که کاهش وزن می تواند عملکرد اجرایی، توجه، حافظه و عملکرد شناختی کلی را تقویت کند. (منبع)