هر آنچه باید درباره سلولیت بدانید : سلولیت یک بیماری زیبایی است که باعث می شود پوست شما برآمدگی و گودی به نظر برسد. این بسیار شایع است و تا 98٪ از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. در حالی که سلولیت تهدیدی برای سلامت جسمانی شما نیست، اغلب به عنوان ناخوشایند و نامطلوب دیده می شود. این می تواند آن را به منبع استرس و اضطراب برای کسانی که آن را دارند تبدیل کند.
این مقاله به بررسی علل سلولیت می پردازد، اینکه آیا رژیم غذایی شما نقشی دارد و چه کاری می توانید برای خلاص شدن از شر آن انجام دهید.
هر آنچه باید درباره سلولیت بدانید
سلولیت چیست؟
سلولیت یا لیپودیستروفی ژینوئید، وضعیتی است که در آن پوست فرورفته، ناهموار و “شبیه پوست پرتقال” به نظر می رسد. این به دلیل تغییرات در ساختار سلول های چربی و بافت های همبند که در زیر سطح پوست شما قرار دارند ایجاد می شود.
این تغییرات می تواند باعث شود که سلول های چربی شما بسیار بزرگ شده و به سمت خارج به بافت همبند زیر پوست شما فشار بیاورند. علاوه بر این، تغییرات در خون رسانی به مناطق آسیب دیده سلولیت ممکن است منجر به جمع شدن مایع اضافی در بافت شود.
این به پوست شما ظاهر ناهمواری می دهد که با سلولیت مرتبط است. جالب اینجاست که سلولیت تقریباً منحصراً در زنان دیده میشود و بیشتر در رانها، شکم و باسن ایجاد میشود.
اغلب بر اساس شدت آن دسته بندی می شود:
- درجه 0: بدون سلولیت.
- درجه 1: پوست صاف در حالت ایستاده، اما ظاهر پوست پرتقال در هنگام نشستن.
- درجه 2: پوست هنگام ایستادن و نشستن ظاهر پوست پرتقالی دارد.
- درجه 3: پوست هنگام ایستادن با نواحی برجسته و افسرده ظاهری پوست پرتقال دارد.
با این حال، در حال حاضر روش استانداردی برای ارزیابی و طبقه بندی این وضعیت وجود ندارد.
خلاصه:
سلولیت وضعیتی است که در آن پوست شما چال و برآمده می شود. این عارضه بیشتر زنان به خصوص در اطراف شکم، ران ها و باسن را درگیر می کند.
چه چیزی باعث سلولیت می شود؟
دلیل ایجاد سلولیت در افراد هنوز به طور کامل شناخته نشده است، اما به احتمال زیاد توسط ترکیبی از عوامل ایجاد می شود. رایج ترین نظریه ها شامل هورمون ها، جنسیت، سبک زندگی و التهاب است. با این حال، سن، حساسیت ژنتیکی و شکل بدن نیز ممکن است نقش داشته باشند.
هورمون ها
سلولیت به دلیل تغییر در اندازه و ساختار سلول های چربی شما ایجاد می شود.
به همین دلیل است که پیشنهاد شده است که هورمونهایی مانند انسولین و کاتکول آمینها که در تجزیه و ذخیرهسازی چربی نقش دارند، میتوانند نقش کلیدی در تشکیل آن ایفا کنند.
به عنوان مثال، پیشنهاد شده است که هرگونه عدم تعادل هورمونی که باعث افزایش چربی در مقابل تجزیه چربی شود، مانند سطوح بالای انسولین، می تواند فرد را در معرض خطر بیشتری برای ایجاد سلولیت قرار دهد. علاوه بر این، با توجه به اینکه سلولیت تقریباً به طور انحصاری در زنان دیده می شود، تصور می شود که هورمون جنسی زنانه استروژن می تواند نقش داشته باشد.
این نظریه ممکن است مقداری وزن داشته باشد، زیرا سلولیت پس از بلوغ زنان ایجاد می شود. همچنین در مواقعی که زنان با تغییراتی در سطح استروژن مانند بارداری و یائسگی مواجه میشوند، بدتر میشود.
با این حال، با وجود این حدس و گمان، نقش دقیقی که هورمون ها در تشکیل سلولیت دارند در حال حاضر ناشناخته است.
جنسیت
زنان بسیار بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سلولیت هستند. یکی از دلایل این امر، تفاوت در نحوه چیدمان بافت همبند و سلول های چربی زنان در زیر پوست است. زنان دارای تعداد زیادی سلول چربی هستند که به صورت عمودی در زیر پوست قرار می گیرند و بالای سلول ها با بافت همبند در یک زاویه قائم برخورد می کنند.
برعکس، مردان تمایل دارند تعداد سلولهای چربی کمتری داشته باشند که به صورت افقی چیده شدهاند، بنابراین روی هم قرار میگیرند.
این باعث میشود که سلولهای چربی در زنان به بافت همبند نفوذ کرده و در زیر پوست قابل مشاهده باشند. این تفاوت های ساختاری تا حدودی توضیح می دهد که چرا سلولیت تقریباً منحصراً در زنان دیده می شود. (منبع)