از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید روغن نارگیل باعث تقویت آبرسانی و تزریق آنتی اکسیدان های مغذی به پوست می شود فواید روغن نارگیل و به همین علت از مواد پر مصرف در صنعت زیبایی محسوب می شود.اما توانایی ها و ویژگی های این ماده مفید در زمینه زیبایی و سلامت تنها به مرطوب کردن پوست محدود نمی شود. با ما همراه باشید تا شما را با سایر خواص شگفت انگیز این روغن جادویی آشنا کنیم.
از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید اگر خیلی طرفدار محصولات شیمیایی نیستید و ترجیح می دهید از روغن های طبیعی برای مو و پوست خود استفاده کنید، حتماً از خواص روغن نارگیل برای سلامت و زیبایی پوست و مو شنیده اید. حقیقت این است که روغن نارگیل یکی از محبوب ترین روغن های طبیعی برای درمان مشکلات مو و پوست است.
10 مزیت سلامتی مبتنی بر شواهد روغن نارگیل
روغن نارگیل یک روغن پخت و پز است که به طور فزاینده ای محبوب است.
بسیاری از مردم آن را به خاطر مزایای سلامتی آن، از جمله خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی، بهبود سلامت پوست و دهان و پتانسیل کاهش وزن ستایش می کنند.
در اینجا 10 مزیت سلامت مبتنی بر شواهد روغن نارگیل، به علاوه برخی ملاحظات ویژه که اگر می خواهید آن را در رژیم غذایی خود بگنجانید، در نظر داشته باشید، در اینجا آورده شده است.
از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
1. ممکن است چربی سوزی را تشویق کند
روغن نارگیل منبع غنی از تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs)، نوعی چربی اشباع شده است.
به طور کلی چربی های اشباع شده به سه زیر گروه تقسیم می شوند که هر کدام اثرات متفاوتی در بدن شما دارند. این زیر گروه ها
- زنجیر بلند
زنجیره متوسط
زنجیره کوتاه
دانشمندان در حال مطالعه تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs)، از جمله آنهایی که در روغن نارگیل یافت می شوند، برای مزایای بالقوه سلامتی آنها هستند.
به عنوان مثال، برخی شواهد نشان می دهد که مصرف MCT ممکن است تعداد کالری هایی را که بدن شما می سوزاند افزایش دهد. با انجام این کار، ممکن است به کاهش وزن کمک کند
از آنجایی که چربی های موجود در روغن نارگیل 65٪ MCT است، ممکن است خواص چربی سوزی مشابه روغن MCT خالص داشته باشد (منبع مورد اعتماد 1).
با این حال، در حال حاضر شواهد خوبی وجود ندارد که بگوید خوردن روغن نارگیل به خودی خود تعداد کالریهایی که میسوزانید را افزایش میدهد.
در واقع، مطالعات در مورد پتانسیل کاهش وزن MCT حتی در هنگام تفسیر نتایج به احتیاط نیاز دارد زیرا مطالعات بزرگتر و با کیفیت بالاتر هنوز مورد نیاز است
در حالی که MCT ها ممکن است میزان کالری سوزاندن شما را افزایش دهند، به خاطر داشته باشید که روغن نارگیل کالری بسیار بالایی دارد و اگر آن را در مقادیر زیاد مصرف کنید به راحتی می تواند منجر به افزایش وزن شود.
خلاصه
محققان دریافتهاند که مصرف نوعی چربی اشباع شده در روغن نارگیل به نام MCTs ممکن است تعداد کالریهایی را که میسوزانید افزایش دهد. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا روغن نارگیل خود این تأثیر را دارد یا خیر.از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
2. ممکن است به عنوان یک منبع سریع انرژی عمل کند
MCT های موجود در روغن نارگیل منبع سریع انرژی را فراهم می کند.
هنگامی که تری گلیسیریدهای زنجیره بلند (LCT) می خورید، مولکول های چربی از طریق خون شما به بافت هایی که به آنها نیاز دارند، مانند بافت ماهیچه ای یا چربی منتقل می شود
از سوی دیگر، MCT ها مستقیماً به کبد شما می روند و به همان روشی که کربوهیدرات ها – منبع انرژی ترجیحی بدن شما – به منبع انرژی سریع تبدیل می شوند
در واقع، MCT ها برای مدت طولانی در محصولات تغذیه ورزشی برای ورزشکارانی که به منبعی از انرژی نیاز دارند که بدن آنها بتواند سریع جذب و استفاده کند، استفاده می شود از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
خلاصه
روغن نارگیل دارای مقادیر زیادی MCT است که بدن شما آن ها را متفاوت از LCT ها متابولیزه می کند. MCT ها منبع انرژی سریعی هستند که بدن شما می تواند سریعتر از سایر انواع چربی های اشباع شده جذب و استفاده کند.
3. ممکن است اثرات ضد میکروبی داشته باشد
روغن نارگیل به دلیل محتوای MCT – به ویژه اسید لوریک (منبع معتبر 1) دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است.
اسید لوریک یک اسید چرب است که حدود 50 درصد از MCT های موجود در روغن نارگیل را تشکیل می دهد.
تحقیقات نشان می دهد که ممکن است اثرات ضد میکروبی در برابر میکروارگانیسم های بیماری زا مانند
استافیلوکوکوس اورئوس
استرپتوکوک موتانس
استرپتوکوک پیوژنز
اشریشیا کلی
هلیکوباکتر پیلوری
مطالعات نشان می دهد که اسید لوریک ممکن است به عنوان یک عامل باکتریواستاتیک عمل کند. این ماده ای است که از تکثیر باکتری ها بدون از بین بردن باکتری ها جلوگیری می کند.
همچنین ممکن است به عنوان یک عامل باکتریکشی عمل کند که برخی از باکتریها را از بین میبرد
علاوه بر این، ممکن است از رشد میکروارگانیسم هایی که برای گیاهان مضر هستند نیز جلوگیری کند
از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
خلاصه
اسید لوریک موجود در روغن نارگیل ممکن است دارای خواص ضد میکروبی در برابر انواع میکروارگانیسم های مضر باشد.
4. ممکن است به کاهش گرسنگی کمک کند
یکی از ویژگی های جالب MCT ها این است که ممکن است به کاهش مصرف غذا کمک کنند
این ممکن است به نحوه تجزیه بدن آنها مرتبط باشد. بخشی از MCT هایی که می خورید در فرآیندی تجزیه می شوند که مولکول هایی به نام کتون تولید می کند
کتون ها با اثر مستقیم بر پیام رسان های شیمیایی مغز یا تغییر سطح هورمون های گرسنگی مانند گرلین، اشتها را کاهش می دهند .
ممکن است با کتون ها در زمینه رژیم های کتوژنیک که این روزها بسیار محبوب هستند آشنا باشید. افرادی که رژیم کتو دارند کربوهیدرات زیادی نمی خورند، اما اغلب چربی زیادی می خورند. به همین دلیل، بدن آنها تمایل دارد از کتون ها برای سوخت استفاده کند.از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
با این حال، اگرچه روغن نارگیل یکی از غنی ترین منابع طبیعی MCTs است، اما هیچ مدرکی مبنی بر اینکه روغن نارگیل به خودی خود اشتها را بیش از سایر روغن ها کاهش می دهد وجود ندارد. در واقع، یک مطالعه گزارش می دهد که روغن نارگیل نسبت به روغن MCT سیر کننده کمتری است
خلاصه
MCT ها ممکن است با کاهش گرسنگی به کاهش مصرف غذا کمک کنند. با این حال، شواهد نشان می دهد که روغن نارگیل لزوماً همان اثر را ارائه نمی دهد.
5. ممکن است به کاهش تشنج کمک کند
مردم مدتهاست که از رژیمهای کتو، که دارای کربوهیدرات بسیار کم و چربی بالایی است، برای درمان اختلالات مختلف از جمله مقاومت دارویی استفاده میکنند.
صرع nt نشان داده شده است که آنها به کاهش دفعات وقوع تشنج کمک می کنند
محققان بر این باورند که کمبود گلوکز در دسترس برای سوخت رسانی به سلول های مغز، توضیحی ممکن برای کاهش دفعات تشنج در افراد مبتلا به صرع در رژیم های غذایی کتوژنیک است.از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
با این حال، به طور کلی، شواهدی برای استفاده از رژیم های کتو در بزرگسالان و نوزادان مبتلا به صرع وجود ندارد، بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است
کاهش مصرف کربوهیدرات باعث کاهش گلوکز در خون می شود و افزایش مصرف چربی منجر به افزایش قابل توجه غلظت کتون ها می شود. مغز شما می تواند از کتون ها به عنوان منبع انرژی به جای گلوکز استفاده کند
اخیراً، مردم دریافتهاند که میتوانند با پیروی از رژیمهای کتو اصلاحشده که شامل MCT و کربوهیدرات سخاوتمندانهتر برای القای کتوزیس هستند، به طور مؤثری صرع را درمان کنند
تحقیقات نشان می دهد که MCT های موجود در روغن نارگیل به کبد شما منتقل شده و به کتون تبدیل می شوند
خلاصه
MCT های موجود در روغن نارگیل می توانند غلظت کتون خون را افزایش دهند که ممکن است به کاهش دفعات تشنج کمک کند.
6. ممکن است سلامت پوست را تقویت کند
روغن نارگیل کاربردهای زیادی دارد که ربطی به خوردن ندارد. بسیاری از افراد از آن برای اهداف آرایشی برای بهبود سلامت و ظاهر پوست خود استفاده می کنند.
مطالعات نشان می دهد که روغن نارگیل می تواند رطوبت پوست خشک را افزایش دهد. همچنین ممکن است عملکرد پوست را بهبود بخشد، به جلوگیری از از دست دادن بیش از حد آب کمک می کند و از شما در برابر عوامل خارجی مانند عوامل عفونی، مواد شیمیایی و آلرژن ها محافظت می کند
در واقع، یک مطالعه اخیر نشان داد که استفاده از 6 تا 8 قطره روغن نارگیل بکر روی دستها و گذاشتن آن در طول شب ممکن است راهی مؤثر برای جلوگیری از خشکی پوست ناشی از استفاده مکرر از ضدعفونیکنندههای مبتنی بر الکل باشد
همچنین ممکن است شدت علائم خفیف تا متوسط درماتیت آتوپیک را کاهش دهد، یک بیماری پوستی مزمن که با التهاب پوست و نقص در عملکرد سد پوست مشخص می شوداز خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
خلاصه
روغن نارگیل ممکن است به مرطوب کردن پوست شما و بهبود عملکرد سد پوست کمک کند.
7. ممکن است از موهای شما محافظت کند
روغن نارگیل همچنین می تواند از آسیب مو محافظت کند.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که از آنجایی که روغن نارگیل عمیقاً به تارهای مو نفوذ می کند، آنها را انعطاف پذیرتر می کند و قدرت آنها را افزایش می دهد تا از شکستن آنها تحت تنش جلوگیری کند
به طور مشابه، مطالعه دیگری نشان داد که روغن نارگیل تارهای مو را تغذیه می کند و شکستگی را کاهش می دهد که باعث تقویت بیشتر مو می شود
خلاصه
روغن نارگیل ممکن است با افزایش انعطاف پذیری و کاهش شکستگی تارهای مو به تقویت موهای شما کمک کند.از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
8. ممکن است سلامت دهان را بهبود بخشد
شواهد نشان می دهد که استفاده از روغن نارگیل به عنوان دهانشویه – فرآیندی به نام روغن کشی – به روشی مقرون به صرفه برای بهداشت دهان و دندان سودمند است .
روغن کشی شامل چرخاندن روغن نارگیل در دهان مانند دهان شویه است. ممکن است به طور قابل توجهی تعداد باکتری های مضر در دهان – یعنی S. mutans – را در مقایسه با یک دهانشویه معمولی کاهش دهد
تصور می شود که این به دلیل خواص ضد باکتریایی اسید لوریک باشد .
علاوه بر این، اسید لوریک موجود در روغن نارگیل با بزاق واکنش نشان میدهد و مادهای شبیه صابون ایجاد میکند که از ایجاد حفره جلوگیری میکند و به کاهش تجمع پلاک دندانی و التهاب لثه کمک میکند .
با این حال، مطالعات مروری اشاره میکنند که شواهد محدودی در مورد این موضوع وجود دارد و روغنکشی جایگزین دنداندرمانی نمیشود. تحقیقات بیشتری در مورد اثرات روغن کشی بر سلامت دندان مورد نیاز است
خلاصه
روغن نارگیل ممکن است راهی مقرون به صرفه برای بهبود سلامت دهان و دندان به دلیل محتوای اسید لوریک آن باشد.از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
9. ممکن است به کاهش علائم بیماری آلزایمر کمک کند
بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است
این وضعیت توانایی مغز شما را برای استفاده از گلوکز برای انرژی کاهش می دهد. با این حال، محققان بر این باورند که کتون ها می توانند با ارائه یک منبع انرژی جایگزین برای سلول های مغز، علائم اولیه بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط را خنثی کنند
به همین دلیل، غذاهای فردی مانند روغن نارگیل برای نقش بالقوه آنها در مدیریت بیماری آلزایمر مورد بررسی قرار گرفته است
با این حال، مطالعات بزرگتر در انسان مورد نیاز است.
خلاصه
از آنجایی که روغن نارگیل غنی از MCT ها است، که به طور قابل توجهی سطح کتون های خون را افزایش می دهد، ممکن است به طور بالقوه به علائم بیماری آلزایمر کمک کند. با این حال، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
10. منبع آنتی اکسیدانی خوب
روغن نارگیل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است که به خنثی کردن مولکول های آسیب رسان به نام رادیکال های آزاد کمک می کند. این به نوبه خود به دفع چندین بیماری مزمن و دژنراتیو کمک می کند
برخی از انواع اصلی آنتی اکسیدان های موجود در روغن عبارتند از
کوفرول ها
توکوترینول ها
فیتواسترول ها
فلاونوئیدها
پلی فنول ها
آنتی اکسیدان های موجود در روغن نارگیل به آن اثرات ضد التهابی و محافظتی بالقوه ای از مغز می دهد
یک مطالعه همچنین نقش احتمالی روغن نارگیل، به ویژه اسید لوریک MCT را در کاهش عوارض دیابت ثانویه نشان میدهد
خلاصه
روغن نارگیل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است که اثرات ضد التهابی، ضد دیابتی و محافظت از مغز دارد.
از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
ملاحظات ویژه
در سالهای اخیر، روغن نارگیل برای سلامت قلب مفید است. به این دلیل که برخی شواهد نشان می دهد که ممکن است سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش دهد و سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد.
با این حال، شواهد در مورد اثرات روغن نارگیل بر سطح کلسترول خون متناقض است.
تحقیقات بیشتر نشان داده است که ممکن است به طور قابل توجهی سطح کلسترول LDL (بد) را افزایش دهد – که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد
یک توضیح احتمالی برای نتایج متناقض می تواند روش های متفاوت بین مطالعات باشد. به عنوان مثال، برخی مطالعات اثرات روغن نارگیل را با سایر منابع چربی های گیاهی اشباع شده مقایسه می کنند، در حالی که برخی دیگر آن را با چربی های حیوانی اشباع شده – مانند کره مقایسه می کنند.
در مقایسه با چربی های گیاهی، روغن نارگیل هم سطح LDL (بد) و هم کلسترول کل را به میزان بیشتری افزایش می دهد. با این حال، این افزایش در مقایسه با کره کمتر است
افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) در واقع خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد، بنابراین ممکن است فکر کنید که افزایش HDL از روغن نارگیل می تواند مفید باشد.
با این حال، انجمن قلب آمریکا (AHA) مشخص کرده است که افزایش HDL ناشی از رژیم غذایی یا دارو درمانی به نظر نمی رسد مستقیماً با تغییرات در خطر بیماری قلبی مرتبط باشد
بنابراین، افزایش سطح کلسترول LDL (بد) از مزایای آن بیشتر می شود. به همین دلیل است که AHA توصیه می کند از آن برای سلامت قلب استفاده نکنید
این لزوماً به این معنی نیست که شما باید از روغن نارگیل به طور کلی اجتناب کنید. به سادگی سعی کنید مصرف آن را با توصیه های فعلی برای مصرف چربی اشباع، که کمتر از 10٪ از کل کالری شما در روز است، محدود کنید
خلاصه
شواهد متناقضی در مورد فواید روغن نارگیل برای سلامت قلب وجود دارد. با این حال، AHA توصیه می کند از مصرف آن برای کاهش خطر بیماری قلبی خودداری کنید. سعی کنید مصرف خود را به 10 درصد از کالری دریافتی روزانه خود محدود کنید.از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
خط پایین
روغن نارگیل دارای تعدادی فواید در حال ظهور برای سلامتی شماست، چه زمانی که آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و چه از آن برای اهداف آرایشی استفاده کنید.
با این حال، حتما آن را در حد اعتدال مصرف کنید. مقامات بهداشتی توصیه می کنند مصرف خود را متعادل نگه دارید تا از افزایش خطر بیماری قلبی جلوگیری کنید.
چگونه روغن نارگیل بخوریم و چه مقدار در روز؟
روغن نارگیل یک روغن گیاهی است که از نارگیل به دست می آید. علیرغم اینکه از یک گیاه می آید، در مقایسه با اکثر روغن های گیاهی، به طور منحصر به فردی دارای چربی های اشباع شده بالایی است. به این ترتیب، بحث و مناقشه زیادی در مورد اینکه آیا برای شما سالم است وجود دارد.
برخی از مطالعات نشان می دهد که ممکن است با افزایش سطح کلسترول HDL (خوب) از سلامت قلب حمایت کند، در حالی که برخی دیگر دریافته اند که ممکن است سطح کلسترول LDL (بد) را افزایش دهد. همچنین با کاهش وزن مرتبط است، اگرچه این موضوع بسیار بحث برانگیز است
با توجه به تحقیقات متناقض، اکثر کارشناسان هنوز هم توصیه می کنند که مصرف روغن نارگیل را محدود کنید. به همین دلیل، ممکن است در مورد میزان مصرف و نحوه خوردن آن سردرگم شوید.
روغن نارگیل می تواند یک مکمل مغذی به رژیم غذایی شما باشد و باید مانند هر چربی یا روغن دیگری با آن رفتار کنید.
علیرغم فواید روغن نارگیل برای سلامتی، مانند کاهش وزن، پوست و موی سالمتر و افزایش متابولیسم، تحقیقات کمی وجود دارد که این ادعاها را ثابت کند. در نتیجه، هیچ دوز استاندارد توصیه شده روغن نارگیل برای درمان یا پیشگیری از بیماری وجود ندارد
درعوض، توصیه میشود کل چربیهای اشباع مصرفی خود را از تمام منابع غذایی، از جمله روغن نارگیل، به کمتر از 10 درصد از کل کالری روزانه خود برسانید. این حدود 200 کالری خواهد بود
از آنجایی که یک قاشق غذاخوری (14 گرم) روغن نارگیل معادل 117 کالری است، بهتر است خود را به حدود دو قاشق غذاخوری (28 گرم) در روز محدود کنید. به خاطر داشته باشید که این امر فضای کمی برای سایر منابع چربی اشباع شده، مانند کره یا شورتنینگ باقی می گذارد
چگونه روغن نارگیل بخوریم
راه های مختلفی برای گنجاندن این روغن در رژیم غذایی وجود دارد.از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
از آن برای پخت و پز استفاده کنید
روغن نارگیل خالص دارای نقطه دود در حدود 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) است که برای پخت و پز و پخت با حرارت متوسط مناسب است. نسخه های بسیار تصفیه شده ممکن است به دمای کمی بالاتر برسند اما همچنان برای پخت و پز بیش از 400 درجه فارنهایت (204 درجه سانتیگراد) مناسب نیستند
علاوه بر این، تقریباً 90 درصد از اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل از چربی های اشباع شده تشکیل شده است که باعث می شود در دمای اتاق نیمه جامد باشد. این باعث میشود برای سسها یا سسهای سالاد ایدهآل نباشد، اما برای پخت و پز یا پخت روی اجاق گاز گزینهای عالی است.
در اینجا چندین ایده آشپزی وجود دارد:
تفت دادن یا سرخ کردن: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری از این روغن را برای پختن سبزیجات، تخم مرغ، گوشت یا ماهی استفاده کنید.
پاپ کورن: روغن نارگیل ذوب شده را روی پاپ کورن با هوا بپاشید یا آن را در این دستور پخت پاپ کورن روی اجاق گاز امتحان کنید.
پخت: از آن برای پوشاندن مرغ یا گوشت قبل از مالیدن با چاشنی استفاده کنید.
از آن در دستور العمل ها استفاده کنید
روغن نارگیل را می توان با نسبت 1:1 جایگزین روغن یا کره در اکثر دستور العمل ها کرد.
قبل از مخلوط کردن، مطمئن شوید که مواد سرد مانند تخم مرغ یا شیر به دمای اتاق برسند، بنابراین به جای کلوخه شدن، به آرامی مخلوط می شوند.
بهتر است آن را ذوب کنید و به تدریج به اسموتی ها و شیک های پروتئینی اضافه کنید.
در اینجا چند دستور العمل برای استفاده از روغن نارگیل آورده شده است:
کدو سبز، کدو حلوایی و پیاز تفت داده شده
کاری تایلندی مرغ نارگیل
اسموتی توت فرنگی و روغن نارگیل
به قهوه یا چای اضافه کنید
از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
روش دیگر مصرف این روغن در قهوه یا چای است. مقدار کمی را هدف قرار دهید – حدود یک یا دو قاشق چایخوری. در زیر دستور العمل چای سریع حاوی روغن نارگیل آورده شده است.
چای کاکائویی برای یک عدد
چای کیسه ای (گیاهی یا معمولی).
1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو شیرین نشده.
1 قاشق غذاخوری خامه یا نصف و نیم.
1 قاشق چایخوری روغن نارگیل.
استویا یا شیرین کننده های دیگر، به مزه.
برای تهیه این کار، آب جوش را روی چای کیسه ای بریزید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه دم بکشد. چای کیسه ای را بردارید و بقیه مواد را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
نگهداری
به دلیل محتوای چربی اشباع بالای روغن نارگیل، در دمای اتاق نیمه جامد است و در دمای 76 درجه فارنهایت (24 درجه سانتیگراد) ذوب می شود. بنابراین، بهتر است آن را به جای یخچال، در کمد نگهداری کنید تا قابل انعطاف باشد
در ماههای سردتر یا اگر در یخچال نگهداری شود، ممکن است بسیار سفت شود و خارج کردن آن از ظرف دشوار باشد. این را می توان با همزن برقی یا در مخلوط کن برطرف کرد.
خلاصه
روغن نارگیل را می توان برای پخت و پز با حرارت متوسط، در دستور العمل ها و برای افزودن غنای خوشمزه به نوشیدنی های گرم استفاده کرد.
از خواص و فواید روغن نارگیل چه میدانید
موفق باشید.