گلوکوزامین چیست؟ موارد مصرف و عوارض آن گلوکزامین یک ترکیب طبیعی است که در غضروف یافت می شود – بافت سختی که مفاصل را بالشتک می کند.به شکل مکمل، گلوکزامین از پوسته صدفها برداشت میشود یا در آزمایشگاه ساخته میشود. اشکال مختلفی از گلوکزامین وجود دارد، از جمله گلوکزامین سولفات، گلوکزامین هیدروکلراید و N-استیل گلوکزامین. این مکمل ها قابل تعویض در نظر گرفته نمی شوند.
گلوکوزامین چیست؟ موارد مصرف و عوارض آن افراد از گلوکزامین سولفات به صورت خوراکی برای درمان یک بیماری دردناک ناشی از التهاب، تجزیه و در نهایت از بین رفتن غضروف (استئوآرتریت) استفاده می کنند.
گلوکوزامین چیست؟
گلوکزامین سولفات و گلوکزامین هیدروکلراید مکمل های غذایی هستند. مطالعات حیوانی نشان داده است که گلوکزامین می تواند هم تجزیه غضروف آسیب دیده را به تاخیر بیندازد و هم آن را ترمیم کند. نتایج استفاده از گلوکزامین برای استئوآرتریت مختلط است و اندازه اثر متوسط است. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد کارآزماییهای جدیدتر و آنهایی که از روشهای با کیفیت بالاتر استفاده میکنند، احتمال کمتری دارند که سودمند باشند. شواهد حاصل از کارآزماییها روی گلوکزامین هیدروکلراید کمیاب و قانعکننده نیستند. عوارض مصرف گلوکوزامین
گلوکزامین یک آمینو قند است که از صدف تهیه می شود یا در آزمایشگاه تهیه می شود. این به دو شکل موجود است: گلوکزامین سولفات و گلوکزامین هیدروکلراید. می توانید هر دو را از خرده فروشی های خیابانی خریداری کنید.
مکانیسم اثر گلوکزامین
گلوکزامین به طور طبیعی در بدن شما یافت می شود. نقش مهمی در ساخت گلیکوزامینوگلیکان ها و گلیکوپروتئین ها دارد که بلوک های ساختمانی ضروری بسیاری از قسمت های مفاصل شما از جمله رباط ها، تاندون ها، غضروف ها و مایع سینوویال هستند. پیشنهاد شده است که نحوه ساخت و نگهداری این قسمت های مفصل شما به ایجاد و پیشرفت آرتروز کمک می کند.
مطالعات حیوانی نشان داده است که دادن گلوکزامین می تواند تجزیه غضروف و همچنین بازسازی آن را به تاخیر بیندازد.
اشکال مصرفی مکمل گلوکوزامین
مکمل های گلوکوزآمین از منابع طبیعی مانند صدف یا قارچ صدف تهیه می شوند یا به طور مصنوعی در آزمایشگاه تولید می شوند.عوارض مصرف گلوکوزامین
مکمل های گلوکوزامین به دو شکل موجود است:
- گلوکوزآمین سولفات
- گلوکوزآمین هیدروکلراید
گهگاه، سولفات گلوکوزآمین نیز در ترکیب با سولفات کندرویتین به فروش می رسد.
بیشتر داده های علمی بیشترین اثربخشی را برای سولفات گلوکوزآمین یا سولفات گلوکوزآمین همراه با کندرویتین نشان می دهد.
گلوکوزآمین معمولا ۱۵۰۰ میلی گرم در روز تجویز می شود. از بین اشکال موجود، سولفات گلوکوزآمین با یا بدون کندرویتین احتمالا موثرترین است.
تحقیقات در مورد استفاده از گلوکزامین برای شرایط خاص نشان می دهد:
آرتروز. استفاده خوراکی از گلوکزامین سولفات ممکن است برای افراد مبتلا به آرتروز زانو مقداری تسکین درد ایجاد کند. برخی تحقیقات نشان میدهد که ممکن است به کند کردن انحطاط مفصل زانو مرتبط با استئوآرتریت نیز کمک کند. مطالعات بیشتری برای تعیین فواید مکملهای سولفات گلوکزامین برای استئوآرتریت لگن، ستون فقرات یا دست مورد نیاز است.
روماتیسم مفصلی. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده خوراکی از گلوکزامین هیدروکلراید ممکن است درد مربوط به آرتریت روماتوئید را کاهش دهد. با این حال، محققان بهبودی در التهاب یا تعداد مفاصل دردناک یا متورم مشاهده نکردند.
هنگام در نظر گرفتن گلوکزامین، برچسب های محصول را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که فرم صحیح را انتخاب کرده اید. شواهد بالینی کمتری برای حمایت از استفاده از N-acetyl glucosamine در درمان استئوآرتریت وجود دارد و تحقیقات بیشتری برای تأیید مزایای آن مورد نیاز است.
گلوکزامین سولفات ممکن است برای افراد مبتلا به استئوآرتریت تسکین دهنده درد باشد. به نظر می رسد این مکمل بی خطر است و ممکن است یک گزینه مفید برای افرادی باشد که نمی توانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مصرف کنند. در حالی که نتایج مطالعه مخلوط هستند، گلوکزامین سولفات ممکن است ارزش امتحان را داشته باشد.گلوکوزامین چیست ؟
اکثر کارآزمایی ها از دوز استاندارد 500 میلی گرم گلوکزامین سولفات یا گلوکزامین هیدروکلراید سه بار در روز استفاده کردند.
زمانی که گلوکزامین سولفات در مقادیر مناسب مصرف شود، بی خطر به نظر می رسد. مصرف خوراکی گلوکزامین سولفات می تواند باعث موارد زیر شود:
- حالت تهوع
- سوزش سردل
- اسهال
- یبوست
سایر عوارض جانبی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خواب آلودگی
- واکنش های پوستی
- سردرد
از آنجایی که محصولات گلوکزامین ممکن است از پوسته صدفها مشتق شوند، این نگرانی وجود دارد که مکمل ممکن است باعث واکنش آلرژیک در افراد مبتلا به آلرژی به صدف شود.گلوکوزامین چیست ؟
گلوکزامین ممکن است آسم را بدتر کند.
این نگرانی وجود دارد که گلوکزامین ممکن است فشار چشم را افزایش دهد. اگر مبتلا به گلوکوم هستید، قبل از مصرف مکمل های گلوکزامین با پزشک خود صحبت کنید.
تداخل دارویی
استامینوفن (تیلنول، دیگران). مصرف سولفات گلوکزامین و استامینوفن با هم ممکن است اثربخشی مکمل و دارو را کاهش دهد.
وارفارین (جانتوون). مصرف گلوکزامین به تنهایی یا همراه با مکمل کندرویتین ممکن است اثرات ضد انعقاد وارفارین را افزایش دهد. این می تواند خطر خونریزی شما را افزایش دهد.
دلیل استفاده از مکمل گلوکوزامین
افراد به دلایل زیادی مکمل گلوکوزامین سولفات مصرف می کنند، از جمله:
- آرتروز
- گلوکوم
- کاهش وزن
- درد فک
- درد مفاصل
- کمردرد
- سیستیت بینابینی، بیماری مثانه
- بیماری ام اس
- اچآیوی
- بیماری قلبی
- ایدز
شواهد کافی برای اثبات موثر بودن آن در درمان یا جلوگیری از هر یک از این شرایط وجود ندارد.موارد مصرف گلوکوزامین
خلاصه ای از اهمیت مکمل گلوکوزامین
گلوکوزآمین یک آمینو قند طبیعی است. توسط بدن شما تولید می شود. همچنین یک مکمل غذایی است. به عنوان یک درمان جایگزین برای آرتروز به بازار عرضه شده است.گلوکوزامین چیست ؟
بالاترین غلظت طبیعی گلوکوزآمین در مفاصل و غضروف است. در آن ساختار گلیکوزآمینوگلیکان ها، ترکیباتی که برای سلامت مفاصل ضروری هستند، ایجاد می شود.
مکمل ها از پوسته سخت پوستان فرآوری می شوند یا با تخمیر باکتریایی دانه ها تولید می شوند.
آنها به طور گسترده در دسترس هستند و به شکل قرص، کپسول، ژل نرم یا مخلوط نوشیدنی به فروش می رسند. دو نوع اصلی وجود دارد: گلوکوزآمین سولفات و گلوکوزآمین هیدروکلراید.
نحوه تاثیر گلوکوزآمین بر آرتریت مشخص نیست. دانشمندان معتقدند گلوکوزامین طبیعی موجود در غضروف داخل مفاصل شما محافظت می کند.
مصرف مکمل های گلوکوزامین ممکن است تجزیه کلاژن را کاهش دهد. مکمل ها ممکن است با کاهش التهاب، که یکی از عوامل اصلی تجزیه غضروف مفصلی در بیماران مبتلا به آرتروز است، عمل کنند.
کلام آخر
گلوکوزامین به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد و نقش مهمی در توسعه و نگهداری مفاصل سالم ایفا می کند. اگرچه گلوکوزآمین برای درمان بیماریهای مختلف مفصلی، استخوانی و التهابی مانند IBD، سیستیت بینابینی و TMJ استفاده می شود. اما اکثر تحقیقات فقط از اثربخشی آن در مدیریت علائم طولانی مدت آرتروز پشتیبانی می کند. برای اکثر افراد با دوز ۱۵۰۰ میلی گرم در روز ایمن به نظر می رسد اما ممکن است عوارض جانبی خفیفی ایجاد کند.
گلوکوزآمین یک مکمل بحث برانگیز است. بسیاری از مطالعات هیچ مزیت قابل توجهی را تشخیص نداده اند. در حالی که برخی دیگر نشان می دهند که شکل سولفات ممکن است علائم آرتروز را کاهش داده و پیشرفت آن را به تاخیر اندازد یا کم کند.
برخی از دانشمندان هنوز در اثربخشی گلوکوزآمین شک دارند یا مزایای آن را از نظر بالینی بی ربط می دانند. در حالی که گلوکوزامین هیچ راه حل جادویی نیست. دیگران اشاره می کنند که مصرف مکمل ها بهتر از عدم مصرف آن است.
موارد مصرف گلوکوزامین
گلوکوزامین چیست ؟
موفق باشید.
سلام و وقت بخیر.
مصرف این قرص چاق کنندست
در بعضی افراد بله