قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

adminadmin
1,985 بازدید
قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن پروزاک (فلوکستین) یکی از محبوب‌ترین عوارض قرص فلوکستین  مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) در تاریخ است. افکار و اعمال خودکشی از عوارض جدی این دارو است. از دسامبر 2019، FDA هیچ هشدار جدیدی برای این دارو صادر نکرده بود. اما، مقاله ای در ژانویه 2018 نشان داد که این دارو ممکن است بر دامنه توجه کودکان تأثیر بگذارد.

قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن پروزاک (فلوکستین) یک داروی ضد افسردگی است. این اولین دارو در کلاس مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) بود. الی لیلی پروزاک را تولید می کند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده این دارو را در سال 1987 تایید کرد. FDA آن را برای درمان افسردگی در بزرگسالان، کودکان و نوجوانان تایید کرد.

فلوکستین چیست و چگونه کار می کند؟

فلوکستین یک داروی تجویزی است که برای درمان افسردگی، حملات پانیک، اختلال وسواس فکری-اجباری، بولیمیا و نوع شدید سندرم پیش از قاعدگی استفاده می شود. قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

فلوکستین ممکن است خلق و خو، خواب، اشتها و سطح انرژی شما را بهبود بخشد و ممکن است به بازگرداندن علاقه شما به زندگی روزمره کمک کند. همچنین ممکن است ترس، اضطراب، افکار ناخواسته و تعداد حملات پانیک را کاهش دهد. همچنین ممکن است میل به انجام کارهای مکرر (اجبارهایی مانند شستن دست ها، شمارش و بررسی) را که در زندگی روزمره اختلال ایجاد می کنند، کاهش دهد. فلوکستین ممکن است علائم قبل از قاعدگی مانند تحریک پذیری، افزایش اشتها و افسردگی را کاهش دهد. ممکن است رفتارهای پرخوری و پاکسازی در پرخوری عصبی را کاهش دهد.

ساعت مصرف قرص فلوکستین

قبل از شروع مصرف فلوکستین راهنمای دارویی ارائه شده توسط داروساز خود را بخوانید.

این دارو را طبق دستور پزشک، معمولا یک بار در روز صبح، از طریق خوراکی مصرف کنید. اگر این دارو را دو بار در روز مصرف می کنید. ممکن است پزشک به شما دستور دهد که آن را صبح و ظهر مصرف کنید.

چرا از فلوکستین استفاده می شود

قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

کپسول خوراکی فلوکستین برای درمان شرایط زیر استفاده می شود:

افسردگی.

این شامل افسردگی شدید است.

اختلال وسواس فکری عملی.

این وضعیت باعث ایجاد افکار آزاردهنده ای می شود که از بین نمی روند (وسواس فکری) و نیاز به انجام کارهای خاص بارها و بارها (اجبارها).
پرخوری عصبی. این وضعیت یک اختلال خوردن است که با پرخوری و به دنبال آن رفتارهای افراطی برای جلوگیری از افزایش وزن (پاکسازی، روزه گرفتن یا ورزش زیاد) مشخص می شود.
موارد وحشت زدگی. اینها اپیزودهای ناگهانی ترس و نگرانی شدید هستند حتی اگر هیچ تهدیدی وجود نداشته باشد.

عوارض جانبی فلوکستین

کپسول خوراکی فلوکستین باعث خواب آلودگی نمی شود، اما می تواند عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

عوارض جانبی رایج تر
عوارض جانبی رایج‌تر فلوکستین می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • رویاهای عجیب
  • کاهش میل جنسی و مشکل در ارگاسم
  • کاهش اشتها
  • اضطراب و عصبی بودن
  • ضعف
  • اسهال
  • دهان خشک
  • سوء هاضمه
  • آنفولانزااختلال نعوظ (مشکل در نعوظ یا حفظ نعوظ)
  • مشکل خواب
  • حالت تهو
  • گلو درد
  • راش
  • ترشحات آبکی بینی
  • خواب آلودگی
  • عرق کردن و گرگرفتگی
  • لرزش (حرکات ریتمیک غیرقابل کنترل در یک قسمت از بدن شما)
  • خمیازه
  • اگر این اثرات خفیف باشند، ممکن است ظرف چند روز یا چند هفته از بین بروند. اگر شدیدتر هستند یا از بین نمی روند، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
    عوارض جانبی جدی
    اگر عوارض جانبی جدی داشتید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
  • قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

فلوکستین ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد

کپسول خوراکی فلوکستین می تواند با سایر داروها، ویتامین ها یا گیاهانی که ممکن است مصرف کنید تداخل داشته باشد. تداخل زمانی است که یک ماده نحوه عملکرد دارو را تغییر دهد. این می تواند مضر باشد یا از عملکرد خوب دارو جلوگیری کند.

برای کمک به جلوگیری از تداخل، پزشک باید تمام داروهای شما را با دقت مدیریت کند. حتماً در مورد تمام داروها، ویتامین ها یا گیاهانی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. برای اینکه بدانید این دارو چگونه ممکن است با داروی دیگری که مصرف می کنید تداخل داشته باشد، با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید. قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

نمونه هایی از داروهایی که می توانند با فلوکستین تداخل ایجاد کنند در زیر فهرست شده اند.

مصرف فلوکستین با برخی داروها خطر عوارض جانبی این داروها را افزایش می دهد. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:

بنزودیازپین ها مانند تریازولام و میدازولام. مصرف این داروها با هم ممکن است باعث آرامش و خواب آلودگی بیشتر شود.
وارفارین مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث افزایش خونریزی شود. پزشک شما را از نزدیک تحت نظر خواهد گرفت.
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs). مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث افزایش خونریزی شود. پزشک شما را از نزدیک تحت نظر خواهد گرفت.
آسپرین. مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث افزایش خونریزی شود. پزشک شما را از نزدیک تحت نظر خواهد گرفت.
داروهایی که توسط آنزیم CYPD2D6 تجزیه می شوند، مانند آریپیپرازول، دکسترومتورفان و ریسپریدون. مصرف این داروها همراه با فلوکستین ممکن است خطر ابتلا به سندرم سروتونین، مشکلات ریتم قلب و حرکات غیرارادی عضلات را افزایش دهد.
لیتیوم در صورت نیاز به مصرف همزمان این داروها، پزشک باید سطح لیتیوم خون شما را کنترل کند.
فنی توئین مصرف همزمان این داروها ممکن است باعث گیجی، سرگیجه و تب شود. همچنین ممکن است تغییراتی در رفتار خود داشته باشید. این تغییرات شامل عصبانیت، تحریک پذیری یا غمگینی است. پزشک شما باید سطح فنی توئین را در بدن شما کنترل کند.
کاربامازپین مصرف همزمان این داروها می تواند باعث تاری دید، سرگیجه یا لرزش شود. پزشک شما باید سطح کاربامازپین را در بدن شما کنترل کند.

برای افراد مبتلا به دیابت:

این دارو ممکن است باعث کاهش سطح قند خون شود. پس از قطع مصرف این دارو، ممکن است سطح قند خون شما افزایش یابد.

برای افراد مبتلا به اختلال دوقطبی I:

برای درمان افسردگی مرتبط با اختلال دوقطبی I نباید این دارو را به تنهایی مصرف کنید. این دارو ممکن است خطر یک دوره مختلط یا شیدایی را افزایش دهد.

برای افراد مبتلا به بیماری کبد:

اگر مشکلات کبدی دارید یا سابقه بیماری کبدی دارید، ممکن است بدن شما نتواند این دارو را نیز پردازش کند. این ممکن است سطح این دارو را در بدن شما افزایش دهد و عوارض جانبی بیشتری ایجاد کند. پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کاهش دهد یا این دارو را کمتر مصرف کنید.

برای افراد مبتلا به گلوکوم با زاویه بسته (تجمع فشار ناگهانی در داخل چشم):

فلوکستین ممکن است باعث حمله گلوکوم شود. اگر مبتلا به گلوکوم با زاویه بسته هستید، قبل از مصرف این دارو با پزشک خود صحبت کنید.

برای افراد مبتلا به صرع یا سایر بیماری هایی که باعث تشنج می شوند:

این دارو می تواند خطر ابتلا به تشنج را افزایش دهد. اگر در گذشته تشنج داشته اید، قبل از مصرف این دارو با پزشک خود صحبت کنید. اگر بعد از شروع درمان دچار تشنج شدید، به آنها بگویید.

برای افرادی که مشکلات ریتم قلب دارند:

این دارو می تواند باعث ضربان غیر طبیعی قلب شود. گاهی اوقات، این منجر به ضربان قلب غیر طبیعی ناایمن به نام torsades de pointes می شود. اگر تا به حال مشکلات قلبی داشته باشید در معرض خطر بیشتری قرار دارید. اگر ضربان قلب تند یا نامنظم دارید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. هر فردی که هوشیاری خود را از دست بدهد به مراقبت های پزشکی فوری نیاز دارد.

هشدار برای گروه های دیگر

برای زنان باردار: این دارو جزو داروهای حاملگی دسته C است. یعنی دو چیز:

تحقیقات روی حیوانات نشان داده است که وقتی مادر دارو را مصرف می کند، اثرات نامطلوبی برای جنین دارد.
مطالعات کافی بر روی انسان انجام نشده است تا مشخص شود این دارو چگونه ممکن است بر جنین تأثیر بگذارد.
اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید با پزشک خود صحبت کنید. این دارو فقط در صورتی باید استفاده شود که منافع بالقوه خطر احتمالی را توجیه کند.

اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

برای زنان شیرده:

این دارو ممکن است به شیر مادر منتقل شود و ممکن است در کودک شیرده عوارض جانبی ایجاد کند. اگر به کودک خود شیر می دهید با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است لازم باشد تصمیم بگیرید که شیردهی را متوقف کنید یا مصرف این دارو را متوقف کنید.

برای سالمندان:

سالمندان ممکن است خطر عوارض جانبی این دارو بیشتر باشد. به دلیل این خطر، پزشک ممکن است دوز مصرفی شما را کاهش دهد یا از شما بخواهد که دارو را کمتر مصرف کنید.

عوارض فلوکستین در درازمدت

اگر بیش از حد از این دارو مصرف شود. امکان علائم جدی مانند غش یا مشکل تنفسی است. به اورژانس مراجعه شود. در غیر این صورت، با مرکز بهداشت تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل موارد زیر باشد: ضربان قلب سریع/نامنظم، سرگیجه شدید، غش.

داروهایی که نباید با فلوکستین استفاده کنید

این داروها را با فلوکستین مصرف نکنید. انجام این کار می تواند اثرات خطرناکی در بدن شما ایجاد کند. نمونه هایی از این داروها عبارتند از:

مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

مانند ایزوکاربوکسازید

فنلزین و ترانیل سیپرومین

اگر MAOI مصرف می کنید یا اگر در دو هفته گذشته مصرف MAOI را متوقف کرده اید، نباید فلوکستین مصرف کنید.

ظرف پنج هفته پس از قطع فلوکستین، MAOI مصرف نکنید.

عوارض فلوکستین در درازمدت

اگر بیش از حد از این دارو مصرف شود. امکان علائم جدی مانند غش یا مشکل تنفسی است. به اورژانس مراجعه شود. در غیر این صورت، با مرکز بهداشت تماس بگیرید. علائم مصرف بیش از حد ممکن است شامل موارد زیر باشد: ضربان قلب سریع/نامنظم، سرگیجه شدید، غش.

تفاوت بین فلوکستین و سرترالین

تفاوت های اصلی بین فلوکستین و سرترالین عبارتند از:

پروزاک فلوکستین و زولوفت سرترالین است

همچنین پروزاک برای درمان پرخوری عصبی و افسردگی مرتبط با اختلال دوقطبی مورد تایید FDA است

سرترالین همچنین برای درمان اختلال استرس پس از سانحه، اختلال اضطراب اجتماعی، فوبیای اجتماعی و اختلال نارسایی پیش از قاعدگی مورد تایید FDA است.

فلوکستین به صورت قرص، کپسول، کپسول تاخیری و مایع موجود است. سرترالین فقط به صورت قرص و مایع موجود است

تفاوت هایی در عوارض جانبی آنها وجود دارد. با احتمال بیشتر فلوکستین باعث مشکلات خواب و خشکی دهان می شود و زولافت بیشتر احتمال دارد باعث اسهال شود.

فلوکستین در سال ۱۹۸۷ مورد تایید FDA و سرترالین در سال ۱۹۹۱ مورد تایید FDA قرار گرفت.

قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

اصلاحات دوز

پس از قطع درمان، به تدریج طی 4-6 ماه کاهش یابد تا بروز علائم ترک را به حداقل برساند و امکان تشخیص مجدد علائم را فراهم کند. اگر علائم ترک غیر قابل تحمل باشد، پس از کاهش دوز، دوز قبلی تجویز شده را از سر بگیرید و/یا دوز را با سرعت تدریجی کاهش دهید.

نارسایی کلیوی: احتیاط کنید. تجمع دارو ممکن است با نارسایی شدید کلیوی رخ دهد. قرص فلوکستین چیست؟ عوارض و کاربرد آن

نارسایی کبدی (سیروز): کاهش کلیرانس داروی اصلی و متابولیت فعال (نورفلوکستین)؛ دوز کمتر یا کمتر توصیه می شود.

ملاحظات دوز سالمندان

10 میلی گرم خوراکی اولیه در روز، ممکن است به تدریج دوز را 10-20 میلی گرم پس از چند هفته افزایش دهد.
در شب مصرف نکنید مگر اینکه آرامبخش رخ دهد
به دلیل عوارض جانبی کمتر، داروی انتخابی در سالمندان نسبت به داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای ترجیح داده می شود

لینک فروشگاه

لینک منبع

 

موفق باشید.

دسته بندی دسته‌بندی نشده
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قرص چاقی
  • قرص چاقی ویتافیت
  • قرص چاقی صورت فت فیس
  • پودر و قرص چاقی گین آپ
  • قرص و کرم حجم دهنده بالا تنه
  • قرص و کرم حجم دهنده پایین تنه
محصولات مو
  • محلول ضد ریزش زاندروکس
  • قرص هیربرست
  • ماسک ترمیم کننده موی
محصولات پوستی
  • کرم بوتاکس و چین و چروک
  • کرم مرطوب کننده ابرسان
  • کرم روشن کننده رفع تیرگی
  • پیله ابریشم
  • دور چشم
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت
ارسال پیام
1
مشاوره رایگان
در اسرع وقت پاسخ گو خواهیم بود.
سلام
می تونم کمکتون کنم ؟