فشار خون بالا (فشار خون بالا) یک بیماری شایع است که در آن نیروی طولانی مدت خون به دلایل ابتلا به فشار خون دیواره های شریان شما به اندازه کافی زیاد است درمان فشار خون. که در نهایت ممکن است باعث مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی شود.
فشار خون هم با مقدار خونی که قلب پمپاژ می کند و هم میزان مقاومت در برابر جریان خون در شریان ها تعیین می شود. هر چه قلب شما خون بیشتری پمپاژ کند و شریان های شما باریک تر باشد، فشار خون شما بالاتر می رود. اندازه گیری فشار خون بر حسب میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) داده می شود. دو عدد دارد.
فشار خون چیست؟
فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
هنگامی که قلب خون را از طریق شریان ها پمپ می کند، خون به دیواره سرخرگ ها فشار می آورد. این به عنوان فشار خون شناخته می شود.
فشار خون فشار خونی است که به دیواره رگ های شما فشار می آورد. شریان ها خون را از قلب شما به سایر قسمت های بدن منتقل می کنند.
فشار خون شما به طور معمول در طول روز افزایش و کاهش می یابد.
اعداد فشار خون به چه معناست؟
فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
فشار خون با دو عدد اندازه گیری می شود:
عدد اول که فشار خون سیستولیک نامیده می شود، فشار موجود در شریان های شما را هنگام ضربان قلب اندازه گیری می کند.
عدد دوم که فشار خون دیاستولیک نامیده می شود، فشار موجود در شریان های شما را زمانی که قلب شما بین ضربان ها استراحت می کند، اندازه گیری می کند.
اگر اندازهگیری 120 سیستولیک و 80 دیاستولیک باشد، میگویید: «120 روی 80» یا بنویسید «120/80 میلیمتر جیوه».
اعداد طبیعی فشار خون چیست؟
فشار خون طبیعی کمتر از 80/120 میلی متر جیوه است
صرف نظر از سن شما، می توانید هر روز اقداماتی را انجام دهید تا فشار خون خود را در محدوده سالم نگه دارید.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
فشار خون بالا (فشار خون بالا) چیست؟
فشار خون بالا که فشار خون نیز نامیده می شود، فشار خونی است که بالاتر از حد طبیعی است. فشار خون شما در طول روز بر اساس فعالیت های شما تغییر می کند. اندازه گیری فشار خون به طور مداوم بالاتر از حد طبیعی ممکن است منجر به تشخیص فشار خون بالا (یا فشار خون بالا) شود.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
هر چه سطح فشار خون شما بالاتر باشد، خطر ابتلا به سایر مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته بیشتر است.
تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند با بررسی سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و مقایسه آنها با سطوح موجود در دستورالعمل های خاص، فشار خون بالا را تشخیص داده و تصمیمات درمانی را اتخاذ کند.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
رهنمودهای مورد استفاده برای تشخیص فشار خون بالا ممکن است از یک متخصص مراقبت بهداشتی به یک متخصص مراقبت بهداشتی متفاوت باشد:
برخی از متخصصان مراقبت های بهداشتی در صورتی که فشار خون بیماران به طور مداوم 90/140 میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، فشار خون بالا را تشخیص می دهند.
سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی در صورتی که فشار خون بیماران به طور مداوم 80/130 میلی متر جیوه یا بالاتر باشد، فشار خون بالا را تشخیص می دهند.
اگر فشار خون شما تشخیص داده شد، با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد سطح فشار خون خود و اینکه چگونه این سطوح بر برنامه درمانی شما تأثیر می گذارد صحبت کنید.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
علائم و نشانه های فشار خون بالا چیست؟
فشار خون بالا معمولاً هیچ علامت یا علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که آن را دارند. اندازه گیری فشار خون تنها راه برای تشخیص فشار خون بالا است.
چه چیزی منجر به فشار خون بالا میشود؟
فشار خون بالا معمولاً با گذشت زمان ایجاد می شود. این می تواند به دلیل انتخاب های ناسالم سبک زندگی مانند عدم فعالیت بدنی کافی و منظم اتفاق بیفتد. برخی از شرایط سلامتی مانند دیابت و چاقی نیز می توانند خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند. فشار خون بالا در دوران بارداری نیز ممکن است رخ دهد.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
فشار خون بالا چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
فشار خون بالا می تواند به طرق مختلف به سلامت شما آسیب برساند. می تواند به اندام های مهمی مانند قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها آسیب جدی وارد کند.
خبر خوب این است که در بیشتر موارد، می توانید فشار خون خود را مدیریت کنید تا خطر ابتلا به مشکلات جدی سلامتی را کاهش دهید.
سکته قلبی و بیماری قلبی
فشار خون بالا میتواند به شریانهای شما آسیب بزند، زیرا باعث کاهش خاصیت ارتجاعی آنها میشود، که جریان خون و اکسیژن را به قلب کاهش میدهد و منجر به بیماری قلبی میشود. علاوه بر این، کاهش جریان خون به قلب می تواند باعث موارد زیر شود:فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
درد قفسه سینه که آنژین نیز نامیده می شود.
حمله قلبی، زمانی اتفاق میافتد که جریان خون به قلب شما مسدود شده و عضله قلب بدون اکسیژن کافی شروع به مردن میکند. هرچه جریان خون بیشتر مسدود شود، آسیب بیشتری به قلب وارد می شود.
نارسایی قلبی، وضعیتی که به این معنی است که قلب شما نمی تواند خون و اکسیژن کافی را به اندام های دیگر پمپ کند.
سکته مغزی و مشکلات مغزی
فشار خون بالا می تواند باعث ترکیدن یا مسدود شدن شریان هایی شود که خون و اکسیژن را به مغز می رسانند و باعث سکته می شود. سلول های مغز در طول سکته مغزی می میرند زیرا اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سکته مغزی می تواند باعث ناتوانی های جدی در گفتار، حرکت و سایر فعالیت های اساسی شود. سکته مغزی نیز می تواند شما را بکشد.
داشتن فشار خون بالا، به ویژه در میانسالی، با عملکرد شناختی ضعیف تر و زوال عقل در سنین بالاتر مرتبط است.
بیماری کلیوی
بزرگسالان مبتلا به دیابت، فشار خون بالا یا هر دو در مقایسه با افراد بدون این شرایط در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری مزمن کلیوی هستند.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
چگونه بفهمم فشار خون دارم؟
تنها یک راه برای تشخیص فشار خون بالا وجود دارد: از پزشک یا سایر متخصصان بهداشت بخواهید که فشار خون را اندازه گیری کنند. اندازه گیری فشار خون شما سریع و بدون درد است.
با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد اندازه گیری منظم فشار خون خود در خانه صحبت کنید که به آن پایش فشار خون خود اندازه گیری شده (SMBP) نیز گفته می شود.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
فشار خون بالا “قاتل خاموش” نامیده می شود زیرا معمولاً هیچ علامت یا علامت هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از مردم نمی دانند که به آن مبتلا هستند.
برای پیشگیری یا مدیریت فشار خون بالا چه کاری می توانم انجام دهم؟
بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا می توانند با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، فشار خون خود را در محدوده سالم کاهش دهند یا تعداد خود را در محدوده سالم نگه دارند. با تیم مراقبت های بهداشتی خود در مورد آن صحبت کنید
- حداقل 150 دقیقه فعالیت بدنی در هفته (حدود 30 دقیقه در روز، 5 روز در هفته)
- سیگار نکشیدن
- داشتن یک رژیم غذایی سالم، از جمله محدود کردن سدیم (نمک) و الکل
- حفظ وزن سالم
- مدیریت استرس
- در مورد راه های کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا بیشتر بدانید.
علاوه بر ایجاد تغییرات مثبت در شیوه زندگی، برخی از افراد مبتلا به فشار خون بالا باید برای مدیریت فشار خون خود دارو مصرف کنند. درباره داروهای فشار خون بالا بیشتر بدانید.فشار خون چیست ؟ درمان و دلایل ابتلا به آن
اگر فکر می کنید فشار خون بالا دارید یا اگر به شما گفته شده فشار خون بالا دارید اما آن را تحت کنترل ندارید، فوراً با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.
با انجام اقداماتی برای کاهش فشار خون، می توانید از خود در برابر بیماری قلبی و سکته مغزی محافظت کنید، که گاهی اوقات بیماری قلبی عروقی (CVD) نیز نامیده می شود.
فشار خون بالا عوامل خطر زیادی دارد، از جمله:
سن. خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن افزایش می یابد. تا حدود 64 سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع تر است. زنان بعد از 65 سالگی بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند.
نژاد. فشار خون بالا به ویژه در میان مردم آفریقایی رایج است و اغلب در سنین پایینتر از سفیدپوستان ایجاد میشود. عوارض جدی مانند سکته مغزی، حمله قلبی و نارسایی کلیه نیز در افراد آفریقایی شایع تر است.
سابقه خانوادگی. فشار خون بالا معمولاً در خانواده ها دیده می شود.
اضافه وزن یا چاق بودن. هر چه وزن شما بیشتر باشد، خون بیشتری برای تامین اکسیژن و مواد مغذی به بافت هایتان نیاز دارید. همانطور که مقدار جریان خون از طریق رگ های خونی شما افزایش می یابد، فشار روی دیواره شریان نیز افزایش می یابد.عدم تحرک بدنی افرادی که غیر فعال هستند معمولا ضربان قلب بالاتری دارند. هرچه ضربان قلب شما بیشتر باشد، قلب شما باید با هر انقباض سختتر کار کند و نیروی وارد بر شریانهای شما قویتر میشود. عدم فعالیت بدنی نیز خطر اضافه وزن را افزایش می دهد.
استفاده از تنباکو. نه تنها سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو بلافاصله فشار خون شما را به طور موقت افزایش می دهد، بلکه مواد شیمیایی موجود در تنباکو می تواند به دیواره رگ های شما آسیب برساند. این می تواند باعث باریک شدن رگ ها و افزایش خطر بیماری قلبی شود. دود دست دوم نیز می تواند خطر بیماری قلبی شما را افزایش دهد.
نمک (سدیم) بیش از حد در رژیم غذایی شما. سدیم بیش از حد در رژیم غذایی شما می تواند باعث حفظ مایعات در بدن شود که باعث افزایش فشار خون می شود.
پتاسیم بسیار کم
در رژیم غذایی شما پتاسیم به تعادل میزان سدیم در سلول های شما کمک می کند. تعادل مناسب پتاسیم برای سلامت قلب بسیار مهم است. اگر در رژیم غذایی خود پتاسیم کافی دریافت نکنید یا به دلیل کم آبی بدن یا سایر شرایط سلامتی پتاسیم زیادی از دست بدهید، سدیم می تواند در خون شما انباشته شود.
نوشیدن بیش از حد الکل. با گذشت زمان، نوشیدن زیاد می تواند به قلب شما آسیب برساند. مصرف بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان و بیش از دو نوشیدنی در روز برای مردان ممکن است بر فشار خون شما تأثیر بگذارد.اگر شما الکل مینوشید این کار را در حد اعتدال انجام دهید. برای بزرگسالان سالم، این یعنی حداکثر یک نوشیدنی در روز برای زنان و دو نوشیدنی در روز برای مردان. یک نوشیدنی معادل 12 اونس آبجو، 5 اونس شراب یا 1.5 اونس مشروبات الکلی 80 است.
فشار. سطوح بالای استرس می تواند منجر به افزایش موقت فشار خون شود. عادات مرتبط با استرس مانند خوردن بیشتر، استفاده از تنباکو یا نوشیدن الکل می تواند منجر به افزایش بیشتر فشار خون شود.برخی از شرایط مزمن برخی شرایط مزمن نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهند، از جمله بیماری کلیوی، دیابت و آپنه خواب.گاهی اوقات بارداری به فشار خون بالا نیز کمک می کند.
اگرچه فشار خون بالا در بزرگسالان شایع است، کودکان نیز ممکن است در معرض خطر باشند. برای برخی از کودکان، فشار خون بالا ناشی از مشکلات کلیه یا قلب است. اما برای تعداد فزایندهای از بچهها، عادات سبک زندگی – مانند رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن – به فشار خون بالا کمک میکند.
موفق باشید.