روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات

adminadmin
722 بازدید
روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات
روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات نفخ کردن یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی کاهش نفخ حبوبات است . که برای خیلی از افراد بعد از خوردن غذاهای مختلف نظیر حبوبات ایجاد می شود. کاهش نفخ حبوبات انواع حبوبات، از نخود و لوبیا گرفته تا عدس و ماش،جزو محبوب ترین گیاهان پُرمصرف در سراسر جهان محسوب می شوند
روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات  سرشار از پروتئین ، فیبر و مواد ضروری بدن هستند ، بعضی از آنها مانند نخود آنقدر مفید هستند که نفاخ بودنش کار دست آن داده است . حبوبات آری یا نه ؟ حبوبات شامل دانههای گیاهی هستند که معروف ترین آنها نخود ، عدس انواع لوبیا ، باقلا و لپه است . خواص و کاربرد حبوبات مختلف ، متفاوت است و قدیم در سفره خانواده ها جای دارند ،

اما در مصرف آنها رعایت چند نکته به طور کلی لازم است :

کاهش نفخ حبوبات

۱ ) حبوبات در برخی از بیماریها جرء پرهیزات مهم قرار می گیرد که پزشک به آن تأکید می کند

 مانند : پرهیـز عدس در برخی دردهای مفاصـل مشکلات روانی
حبوبات به شـدت نفاخ و بخارزا در افراد مبتلا به سردرد و میگرن ، خصوصاً زمان حمله میگرنی و سرگیجه روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات

۲ ) دقت کنید لزوماً عارضه حبوبات فقط گوارشی و نفخ نیست و بسته به نوع آن و فعل و انفعلاتی که در بدن ایجاد می کنند در برخی مشکلات پرهیز داده میشوند

، کاهش نفخ حبوبات اما عارضه مهم و آشنا در مصرف حبوبات ، همان نفخ است که در افرادی که مشکلات گوارشی دارند توصیه میشود محدود مصرف گردد و تا حتی الامكان نفخ آن گرفته شود .

۳ ) مصرف زیاد حبوبات در همه مشـكـل سـازاست ، بنابراین غذاهای پرحبوبات مانند عدسی و خوراک لوبیا را متعادل مصرف کنید . روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات

۴ ) سـعی کنیـد غذاهایی که در دستورشـان حبوبات است را با مقادیر کمتر حبوبات مصرف کنید و سبزیجات را بیشتر کنید

  مثلا لپه قیمه را کمتـر بریزید و پوره گوجه فرنگی را بیشـتر اضافه کنید

۵ ) خیساندن حبوبات روش آشنای کمتر کردن نفخ آنهاسـت ،

اما همین خیساندن هم نکات خاصی دارد که توصیـه می ی کنیم ادامه ادامه متن را حتما مطالعه کنید .

چرا حبوبات باعث نفخ می شوند ؟

انواع حبوبات به دلیل هضم نشدن قند آن در بدن موجب ایجاد نفخ میشوند . در بین حبوبات ، ماش کمترین نفخ را ایجاد می کند . اما نخود و لوبیا بیشترین نفخ را دارا هستند . از کاهش نفخ حبوبات تا پختن سریع آنها
روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات

از این روشها می توانید به صورت ترکیبی هم استفاده کنید

۱ ) خیساندن به مدت ۴ تا ۴۸ ساعت ، اگر بیشتر باشد بهتر است

بسـته به وقت خود ، حبوبات را قبل پختن بین ۴ تا ۴۸ سـاعت در آب ولرم خیس کنید ، در این مدت هم اگر چندبار آب آن را عوض کنید بهتر است !!! حتی گاهی توصیه می کنیم این خیساندن را تا حد شروع جوانه زدن دانهها ادامه دهید . بعد حبوبات خیس شده را داخل دستمال نخی بریزید و آنها را آرام مالش بدهید تا پوستشان جدا بشود و بعد بپزید . روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات

۲ ) جوشاندن حبوبات

اگـر حبوبات را از قبل خیس کرده اید ، قبل از پخت ، آنها را به مدت ۵ دقیقه بجوشـانید و آبکش کنید و نهایتا در آبی تازه به طور کامل بپزید . اگر حبوبات را از قبل خیـس نکرده اید ، قبل از پختن ، آنها را یک یا دوبار بجوشانید و بعد آبکش نموده و با آب جدید بپزید .

۳ ) استفاده از خیار برای وقتی که عجله دارید

اگه عجله دارید و وقت خیسـاندن ندارید ، یک خیار با پوست را از طـول برش بدید و موقع پخت حبوبات داخل قابلمه بیندازید و آخر پخت خارجش کنید . از خیار می توانید موقع خیساندن حبوبات هم استفاده کنید .

۴ ) از ادویه و مواد ضدنفخ در هنگام پخت استفاده کنید

راه دیگر برای رفع نفخ حبوبات ، پختن آنها به همراه زیره و کمی برنج است . تازه می توانید موقع پخت به حبوبات خود هویج ، رزماری ، نعناع خشک و آویشن اضافه کنید
هدف از مصرف حبوبات ، فقط مصرف ویتامینهای محلول در آب یا حساس به گرما نیست ، این مواد خصوصا نخود ، کلی خواص و ویتامینهای دیگر نیز دارند .
با این حال اگر نگران آن دسته از ویتامینهای از دسته رفته هستید دو روش دیگر را امتحان کنید .

چه کسانی باید حواسشان به نفخ حبوبات باشد ؟

  1. افراد زیر بایـد در مصرف حبوبات نفاخ احتیاط کننـد و قبل مصرف با پزشک خود مشـورت کنند تا شرایطشان بدتر نشود :
  2.  افـراد دارای میگرن ، سـردرد و سرگیجه ( خصوصاً در موقع حمله میگرنی )
  3. افراد دارای آلرژی
  4. افراد دارای بیماریهای گوارشی مثل رفلاکس و سوءهاضمه
  5. سالمندان
  6. خانم هـای باردار ( خصوصاً سـه ماهه اول )
  7.  کودکان زیر دو سال
  8. روشهای کاربردی برای کاهش نفخ حبوبات

چند توصیه ضدنفخ

  1. به آرامی غذا بخورید
  2. غذاها را خوب بجوید
  3. بین غذا صحبت نکنید
  4.  موقع غذا خوردن صاف بنشینید
  5. از مصـرف غذاهای گرم و سـرد همزمان با هم خودداری کنید .
  6. یـک نعلبکی کوچـک ریحان یا نعناع را در سفره خود داشته باشید .
  7. با آویشن آشـتی کنید خصوصاً موقع خوردن پیتزا و غذاهای غلیظ و نفاخ
  8. بعد از غذا خوردن کمی آرام قدم بزنید .
  9. معده و ناحیه شـکم را با ماساژ روغنهای گرم ، تقویت کنید .
  10. یبوست خود را برطرف کنید .
حبوبـات جزء مواد غذایی بسـار کم کـالـری می باشـند و می توانند به راحتی در رژیم غذایی کسانی که رژیم لاغری دارند گنجانده شـوند . همچنیـن حبوبـات ، مرجع خوبی بـرای دریافت پروتئین و آهن برای اشخاص گیاه خوار شمرده میشوند . البته حبوبات نیز اما و اگرهای خود را دارنـد و برخـی از آنها به ویژه نخود و لوبیا به شدت نفاخ هستند .

فروشگاه

لینک منبع

 

موفق باشید.

دسته بندی مراقب و سلامتی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قرص چاقی
  • قرص چاقی ویتافیت
  • قرص چاقی صورت فت فیس
  • پودر و قرص چاقی گین آپ
  • قرص و کرم حجم دهنده بالا تنه
  • قرص و کرم حجم دهنده پایین تنه
محصولات مو
  • محلول ضد ریزش زاندروکس
  • قرص هیربرست
  • ماسک ترمیم کننده موی
محصولات پوستی
  • کرم بوتاکس و چین و چروک
  • کرم مرطوب کننده ابرسان
  • کرم روشن کننده رفع تیرگی
  • پیله ابریشم
  • دور چشم
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت
ارسال پیام
1
مشاوره رایگان
در اسرع وقت پاسخ گو خواهیم بود.
سلام
می تونم کمکتون کنم ؟