توصیه های غذایی برای مزاج سرد از دیدگاه طب سنتی افراد دارای ۴ نوع مزاج گرم و تر، گرم و خشک، سرد و تر و سرد و خشک هستند. هر یک از این افراد باید رژیم غذایی خاص خود و حتی شیوه و رفتار زندگی مخصوص به خود را در پیش گیرند. اما ما قصد داریم، این پست را به توصیه های کاربردی برای افراد سوداوی یا دارای مزاج سرد و خشک اختصاص دهیم.
اگر شما دارای مزاج سرد و خشک ( سوداوی ) هستید باید به فکر اصلاح طبع خود باشید زیرا اگر این کار را نکنید دچار افسردگی و پژمردگی روحی می شوید و روز به روز لاغر تر و تکیده تر و دارای چهره گرفته تر خواهید شد. در این مطلب به معرفی غذاهای مفید و مضر برای سرد مزاج های سوداوی (مزاج سرد و خشک) خواهیم پرداخت.
مزاج شناسی
توصیه های غذایی برای مزاج سرد سلامت بدن به مزاج و طبع افراد و نوع رژیم غذایی آن ها بستگی دارد پس اگر می خواهید همیشه سالم باشید ، ابتدا مزاج خود را بشناسید وسپس رژیم غذایی خود را انتخاب کنید . در طب سنتی بدن انسان از چهار ماده ی اصلی آب ( سرد و تر ) ، باد ( گرم و تر ) ، آتش ( گرم و خشک ) و خاک ( سرد و خشک ) تشکیل شده است که هریک مزاج و رژیم غذایی ویژه ای دارند . بیشتر افرادی که مزاج سرد و خشک دارند و به آن سودا گفته می شود لاغر هستند و کف دست و پای شان عرق می کند . افراد سردمزاج از نظر روحی وسواس دارند و اغلب حافظه شان ضعیف است و معمولا بسیار تغییر عقیده می دهند . مصرف فست فود سودا را زیاد می کند و همین باعث افزایش پرخاشگری و ناهنجاری رفتاری می شود ، بنابراین بهتر است این افراد بسیار خاکشیر مصرف کنند . توت ، گوشت گوسفند ، ماهی و شربت سکنجبین را در رژیم غذایی خود بگنجانند و از گوشت گاو و گوساله کمتر استفاده کنند .
غذاهای مفید برای سردمزاج ها
گوشت گوسفند ، خروس ، شتر ، نمک دریا ، نبات سفید ، نعنا ، روغن کنجد ، مصرف سبزی بیش از سالاد ، کلم ، جوانه ی گندم ، ماش ، پسته ، بادام ، گردو وچای دارچین . به طور کلی خوراکی های گرم برای افراد با مزاج سرد مفید است .
توصیه های غذایی برای مزاج سرد
غذاهای مضر برای سردمزاج ها
گوشت گوساله ، ماهی ، عدس ، گشنیز ، لوبیا ، بادمجان و سبزیجاتی مثل خیار ، کاهو ، گوجه فرنگی و میوه هایی مثل موز و کیوی . این افراد باید خوردن غذاهای سرخ کردنی ، نان باگت و فانتزی ، سوسیس و کالباس و هر چیزی را که سرد و مرطوب باشد کاهش دهند .
سردمزاج ها ؛ هرروز زنجبیل بخورند ؛
افراد سوداوی ( سردمزاج ) باید از خوردن خوراکی ها و گوشت های سرد بپرهیزند و با خوراکی های گرم ماند عسل ، دارچین و زنجبیل مزاج سرد خود را درمان کنند . این افراد اگر به زنجبیل حساسیت ندارند ، می توانند روزانه یک چهارم قاشق غذاخوری از آن استفاده کنند . مصرف زعفران و چای آن برای افراد سرد مزاج و سوداوی موثر است و سردی بدن آن ها را خنثی می کند .
توصیه های غذایی برای مزاج سرد
گوشت بلدرچین برای سردمزاج ها
در طب سنتی طبع گوشت بلدرچین گرم و خشک و ارزش غذایی آن بالاست و جزو گوشت های مفید محسوب می شود . بلدرچین خاصیت چاق کنندگی دارد استفاده از این گوشت می تواند به افرادی که در شروع و تداوم جریان ادرار دچار مشکل هستند کمک کند . زیرا یکی از خاصیت های آن جاری کنندگی ادرار است . گوشت بلدرچین ، سنگ شکن است و دردهای ناشی از سردی را بهبود می بخشد . از این گوشت برای تقویت نیروی جنسی استفاده می شود . بنابراین کسانی که از سرد مزاجی جنسی رنج می برند ، می توانند مصرف حجم متعادل از بلدرچین را در برنامه ی غذایی خود داشته باشند .
بهتر است بدانید که مصرف پخته ی این گوشت ، بیشتر از کبابی آن توصیه می شود . با تمام خاصیت هایی که برای گوشت بلدرچین در طب سنتی مطرح است ، زیاده روی در مصرف آن مانند سایر خوراکی ها توصیه نمی شود . خوردن بیش از حد این گوشت ، می تواند مشکلاتی مانند سردرد ، گرفتگی و کشیدگی های عضلانی را در پی داشته باشد . بهتر است این گوشت را در آب شیرین شده ، روغن کنجد و بادام بجوشانید تا عوارض ناشی از مصرف آن مانند سردرد از بین برود . آب انار ترش که با کمی شکر مخلوط شده است ، روغن زیتون ، رب انار شیرین یا ترش و شیرین ، مصلحی مناسب برای گوشت بلدرچین هستند . اگر از خوردن بلدرچین پخته لذت نمی برید ، آن را بعد از پختن در کمی روغن کنجد یا زیتون تفت بدهید تا طعم مطلوب تری پیدا کند .