خواص انواع گوشت و کابرد آن در طب سنتی

adminadmin
682 بازدید
خواص انواع گوشت و کابرد آندها در طب سنتی
خواص انواع گوشت و کابرد آن در طب سنتی ارزش غذایی مواد خوراکی را میزان خواص مفید آن مشخص می‌کند. گوشت، به تعبیر طب سنتی، نسبت به سایر مواد ارزش غذایی بیشتری دارد. بنابراین مصرف گوشت یکی از ضروریات است و با حذف آن آسیب‌هایی به سلامت بدن وارد می‌شود.
خواص انواع گوشت و کابرد آن در طب سنتی هر نوع گوشتی، گرم و تر شمرده می‌شود، اما در مقایسه میزان گرمی و تری آنها با یکدیگر متفاوت است و
به انواعی که میزان گرمی و تری کمتری دارند، سرد گفته می‌شود. برای نمونه، گوشت حیواناتی مثل گوسفند، بز، کبک، بلدرچین، شتر، شترمرغ و میگو ازجمله گوشت‌هایی هستند که میزان گرمی و تری بالاتری دارند.

 ویژگی های میگو در طب سنتی

گوشت جانوران دریایی معمولا سرد و تر است ولی در میان آنها گوشت میگو قدری متفاوت است و طبع گرم و تر دارد . مصرف میگو در
 وعده های غذایی جا افتاده و طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است . میگو را نباید به تنهایی مصرف کرد . گوشت میگو را حتما همراه سکنجبین میل کنید . مهمترین خاصیت میگو در این است که قوای جنسی را در مرد و زن | هضم میگو سنگین است یا به اصطلاح دیر هضم به شمار می رود

گوشت گوساله در طب سنتی

خواص انواع گوشت و کابرد آن در طب سنتی

گوشت گوساله طبیعتی گرم و تر دارد و به گوشت گوسفندی نسبتا نزدیک است .
گوشت گوساله که منظور سن کمتر از یک سال است ، گوشت نسبتا مفیدی بوده و هضم آن بسیار راحت تر از هضم گوشت گاو و عوارض آن کمتر می باشد . خون نسبتا معتدلی تولید کرده و بطور کلی مصرف آن بسیار بهتر از مصرف گوشت گاو است .
خواص انواع گوشت و کابرد آندها در طب سنتی

گوشت آهو بهترین گوشت شکار

گوشتهای شکار خیلی توصیه نمی شوند . چون هضم آنها سخت بوده و خون غلیظی تولید می کنند ولی در میان گوشتهای شکار گوشت آهو بهترین است و به مزاج انسان نزدیک ترین است . حیواناتی که در کوه زندگی می کنند نسبت به حیواناتی که در دشت هستند گوشت های سفت تر ، خشک تر ، غذائیت کمتر و البته فضولات کمتری دارند و هرچه به سمت حیوانات اهلی می رویم گوشت های نرم تر ، غذاییت بیشتر و البته فضولات بیشتری خواهند داشت .

اهميت گوشت گوسفند در طب سنتی

این گوشت ضمن آنکه مناسب ترین گوشت برای انسان است ، باعث تقویت قوای انسان شده و خونسازی می کند . همچنین موجب تقویت قوای جنسی و تولید سلول های جنسی خوب میشود . بهتر است گوسفند نر باشد و سنی حدود ۶ ماه یا کمتر داشته باشد در واقع بره باشد . میزان غذاییت ، حرارت و رطوبت گوشت گوسفندی از گوشت بز بیشتر است .
بنابراین گوشت گوسفندی بیشتر چاق می کند چربی بیشتری دارد و نرم تر است . هضم آن راحت تر است .
برای افراد ورزشکار و دارای مشاغل همراه با فعالیت سخت بدنی و سرد مزاجان و همچنین برای استفاده در اقلیم های سرد و یا فصول سرد مفیدتر است
و از طرف دیگر مواد زاید بیشتری هم نسبت به گوشت بز ) تولید می کند و توصیه شده که به عنوان مصلح همراه یا بعد از گوشت گوسفندی از چیزهای ترش یا قدری ترشیجات یا آبغوره و سرکه استفاده شود که حرارت بیش از حد نشده و هضم آن راحت تر شود .
مصرف لیمو و یا ترشی همراه آبگوشت و یا مصرف سماق همراه با کباب و یا خوابانیدن گوشت قبل از کباب شدن در مایع حاوی آبلیمو و سرکه و برخی ادویه جات همه به همین دلیل است که از قدیم بوده و هم منجر به تعدیل مزاج و هم راحتی هضم گوشت می شود .
از طرف دیگر گوشت بز که نزدیک به گوشت گوسفند است غذایی است ، حرارت و رطوبتش کمتر بوده یعنی برای افراد گرم مزاج مناسب تر است و
کسانی که می خواهند زیاد چاق نشوند بهتر است از گوشت بز استفاده کنند و لذا در رژیم های لاغری مخصوصا برای افراد دارای مزاج گرم در صورت نیاز به مصرف گوشت بهتر است از گوشت 9 9 بز استفاده شود .

اهميت گوشت گوسفند در طب سنتی

مداومت در حد تعادل بر مصرف این گوشت ها بدن را اذیت نمیک کند و مزاج را بر هم نمی زند ؛ بنابراین هضم آن هم قدری مشکل تر است .
البته فضولات کمتری تولید می کند پس در تابستان بهتر است از این نوع گوشت استفاده شده و اگر زیاده روی شود منجر به بروز بادها و گازهایی در بدن و یا نفخ شده و ایجاد یبوست و گاهی کاهش نیروی بدنی و لاغری می شود .
مصلح گوشت بز گرمی جاتی چون خرما ، گردو ، نارگیل و ادویه جات تند است ؛ مخصوصا برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند و می خواهند این گوشت را مصرف کنند . گوشت گوسفندی که خیلی چاق نباشد و یا بزی که تا حدودی چاق باشد ، به اعتدال نزدیک تر است .
بهتر است گوشت بز را همراه با پیاز ، روغن زیتون و نخود به صورت آبگوشتی تهیه کرد . مسلما گوشت بره و بزغاله نسبت به گوشت گوسفند و بز بسیار بهتر ، قابل هضم تر و مفیدتر بوده و خون سالم تری در بدن تولید می کند و به اعتدال نزدیک ترند و مواد زاید کمتری هم ایجاد می کنند .

افراد در سنین بالا از چه گوشتهایی استفاده کنند ؟

برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و یا هضم ضعیفی دارند و یا در سنین خیلی بالا و یا پایین هستند و یا تازه از بیماری فارغ شده اند گوشتهای بره و بزغاله بسیار مفید است و توصیه می شود . هرچه گوشت بهتر پخته شود و اصطلاحا جا بیفتد هضم آن سریع تر شده ، البته غذاییت آن کمی کاهش می یابد .
در مورد گوشت گوسفند و بز بهتر است گوشتی استفاده شود که در همان روز ذبح شده باشد و از حیوانی باشد که در چمن و علفزارها چرا کرده باشد ،
نه اینکه در جایی نگهداری شده باشد .
در طب سنتی قسمت بالای بدن شامل سردست و گردن بهتر از قسمتهای پایین بدن شامل ران می باشد . رانها گوشت سفت تر و قوی تری دارند و
هضم آنها هم سخت تر بوده و خون غلیظ تری در بدن تولید می کنند .
اما گوشت قسمتهای بالایی بدن و مخصوصا گوشت قسمتهای داخلی مثلا فیله نرمتر و هضم آنها راحت تر است . گوشتها را می توان به صورت کباب شده ،
در خورشتها و یا به صورت آبگوشت و یا سرخ کرده مصرف کرد که البته بدترین نوع مصرف ، سرخ شده است ؛
به طوری که در طبیعت اینگونه آماده سازی گوشت وجود ندارد . کسانی که مزاج خشکی دارند بهتر است گوشت را به صورت آبگوشتی و پخته شده همراه
با آب آن مصرف کنند و برعکس کسانی که مزاجهای مخصوصا سرد و تر دارند بهتر است گوشت را به صورت کباب شده و خشکتر مصرف کنند .
افرادی که مزاجهای سرد و خشکی دارند بیشترین نفع را از این گوشت های قرمز برده و لازم است که بیشتر مصرف کنند و برعکس افرادی که دارای مزاجهای گرم و تر هستند ، نباید در مصرف گوشت قرمز زیاده روی کنند چون منجر به چاقی و غلبه خلط خون و عوارض مربوطه خواهند شد .

گوشت شترمرغ از منظر طب سنتی

دیر هضم اما ضدنفخ گوشت شترمرغ از منظر طب سنتی دارای مزاج گرم و خشک است و زمان زیادی برای هضم نیاز دارد که مصرف سرکه و روغن در کنار آن برای هضم بهتر و کاهش گرمی آن پیشنهاد شده است . از مزایای برجسته گوشت شترمرغ طبق نظریه های طب سنتی ضد نفخ بودن آن و اصلاح بلغم است .
شاید هنوز این نوع گوشت در سبد غذایی برخی از خانواده ها جایگاهی نداشته باشد اما طبق نظر طب سنتی و مدرن مصرف گوشت شترمرغ علاوه بر مواد مغذی که برای بدن دارد در بهبود بسیاری از بیماریها نافع است . مصرف گوشت شترمرغ به دلیل دیر هضم بودنش در کنار مصلحاتی مانند رکه و روغن پیشنهاد میشود که می تواند به هضم راحت تر آن کمک کند . مصرف این گوشت برای افرادی که سرد مزاج هستند مناسبتر است .

 خواص گوشت شترمرغ از منظر طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی مصرف گوشت شتر مرغ می تواند منافع زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد . این گوشت طبعی گرم و خشک دارد که مصرف آن تاثیر مثبتی در بهبود بیماری های استخونها مانند سیاتیک ، کمر درد و پادرد و دردهایی که به دلیل سردی در بدن ایجاد شده است .
همچنین مصرف گوشت شترمرغ برای درمان مشکلات رحمی دلیل سردی بروز کرده است نیز بسیار نافع است .
از دیگر تاثیرات درمانی گوشت شترمرغ از دیدگاه طب سنتی برطرف کردن باد دستگاه گوارش و نفخ سایر قسمت های بدن است . این گوشت جهت دفع بلغم برای افراد بلغمی مزاج بسیار موثر واقع شده است . علاوه بر گوشت شترمرغ پیه و روغن شترمرغ می تواند به بهبود تکلم اطفال کمک نماید . همچنین طب سنتی برای راه افتادن طفل ، مالیدن این پیه را به پاهای کودکان پیشنهاد می دهد .
گاهی بیماری هایی مانند مشکلات حرکتی و مفصلی ، مشکلات اعصاب حرکتی و بی حسی بعضی از قسمت های بدن مانند پاها به دلیل غلبه سردی در افراد سرد مزاج به وجود می آید در این مواقع مصرف گوشت شترمرغ که طبیعتی گرم و خشک دارد برای دفع این سردی و برطرف کردن مشکلات به وجود آمده  مفید است . گوشت شترمرغ در گروه گوشت های کاملا سالم قرار دارد .
این گوشت در عین حال که در مجموعه گوشت ماکیان قرار گرفته است ظاهر و حتی طعمی شبیه گوشت قرمز دارد و برای افرادی که به دلایلی ازخوردن گوشت قرمز پرهیز می کنند ، توصیه می شود . این گوشت با داشتن کلسترول و چربی کمتر نسبت به گوشت گاو می تواند جایگزین مناسبی برای آن محسوب شود .
البته ناگفته نماند مصرف انواع مختلف گوشتها برای تامین تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن ضروری است ولی گاهی افراد به مصرف گوشت ماکیان علاقه بیشتری دارند که در این حالت می توانند گوشتی با خواص گروه ماکیان و طعمی شبیه گوشت گوساله را استفاده کرده و لذت ببرند .
همچنین اگر بخواهیم کالری موجود در گوشت شترمرغ را بررسی کنیم ، باید بگوییم کالری گوشت شترمرغ از دیگر گوشتها مانند مرغ ، گوساله ، بوقلمون کمتر است ولی سرشار از پروتئین و منبع غنی آهن نسبت به دیگر گوشت ها است .

مصرف گوشت شترمرغ برای مزاج های مختلف

از آن جایی که گوشت شترمرغ طبع گرمی دارد ، برای افراد سرد مزاج و بلغمی مزاج بسیار مفید است که به رفع سردی و دفع بلغم کمک شایانی می کند .
افراد گرم مزاج نیز برای بهره مندی از سایر ویژگی های گوشت شترمرغ بهتر است آن را در کنار ترشی یا سرکه و روغن میل کنند تا گرمی آن غالب نشود .

روش طبخ گوشت شترمرغ

گوشت شترمرغ از طعمی لذیذ و بافتی ترد برخوردار است که اگر به درستی طبخ شود یک وعده غذایی عالی خواهد بود . در طبخ این گوشت بهتر است قبل از پخت آن را مزه دار کرده و سپس در دمای مناسب آرام آرام پخته شود . این گوشت بافت نرمی دارد و نیاز به پخت طولانی و مدت ندارد . مزه آن نیز در صورت پخت مناسب شبیه استیک است .
دسته بندی تناسب اندام و تغذیه
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قرص چاقی
  • قرص چاقی ویتافیت
  • قرص چاقی صورت فت فیس
  • پودر و قرص چاقی گین آپ
  • قرص و کرم حجم دهنده بالا تنه
  • قرص و کرم حجم دهنده پایین تنه
محصولات مو
  • محلول ضد ریزش زاندروکس
  • قرص هیربرست
  • ماسک ترمیم کننده موی
محصولات پوستی
  • کرم بوتاکس و چین و چروک
  • کرم مرطوب کننده ابرسان
  • کرم روشن کننده رفع تیرگی
  • پیله ابریشم
  • دور چشم
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت
ارسال پیام
1
مشاوره رایگان
در اسرع وقت پاسخ گو خواهیم بود.
سلام
می تونم کمکتون کنم ؟