سالاد و خواص بی نظیر آن سالادها در سفرهی بیشتر ایرانیها یک چاشنی خوشمزه و خوش آب و رنگ محسوب می شوند در عین حال ، بسیاری از متخصصان تغذیه مصرف انواع سالاد را برای کاهش وزن افراد چاق پیشنهاد می کنند ، زیرا کم کالری هستند و اگر به درستی تهیه شوند باعث سلامت بدن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شوند .
سالاد و خواص بی نظیر آن البته این که فقط چیزی به اسم سالاد می خورید به معنای تضمین سلامت نیست ، زیرا باید در انتخاب مواد مصرفی در تهیه ی انواع سالادها و سس ها دقت کرد . کلمه ی سالاد ( salade ) فرانسوی و از ریشه ی لاتین کلمه ی salata ( به معنی شور و نمک اندود گرفته شده است . در میان ایرانیها ، ترکیب چند سبزی خام ، خرد و طعم دار شده با انواع چاشنیهای سالاد » نامیده می شود که قبل یا بعد از غذا و حتی به جای غذا میل می شود . طب سنتی خوردن هر نوع سالادی را به شما توصیه نمی کند زیرا مزاج شما و طبع مواد غذایی که در تهیه ی انواع سالادها به کار می رود باید با هم سازگار باشد .
سالاد بخورید
سالاد و خواص بی نظیر آن
چون … فیبر دریافت می کنید : خوردن سالاد راهی برای تامین فیبر مورد نیاز بدن است ، زیرا از مواد غذایی تشکیل شده که سرشار از فیبر هستند . رژیم غذایی سرشار از فیبر ، کلسترول خون را کاهش میدهد و از بروز یبوست پیشگیری میکند
از خواص سبزیجات بهره مند می شوید : تهیه ی سالاد با انواع میوه ها و سبزی های تازه باعث میشود از خواص مفید و ارزش غذایی آنها بهره ببرید و سلامتی تان حفظ شود .
زود سیر میشوید : براساس تحقیقات با خوردن سه لیوان سالاد که تقریبا ۱۰۰ کیلو کالری انرژی دارد ، انرژی دریافتی به میزان قابل ملاحظه ای ( معادل ۵۵ کیلوکالری در هر وعده کاهش می یابد ؛ به این ترتیب فرد احساس سیری می کند و دچار اضافه وزن نمیشود .
چربی های مفید دارد : با افزودن کمی روغن زیتون ، آووکادو یا چند عدد مغز خام به سالاد می توان به راحتی اسیدهای چرب مفید و ضروری برای بدن را دریافت کرد .
مضرات
سالاد و خواص بی نظیر آن
سالاد فصل بیشترین طرفدار را بین افراد مختلف دارد و کمتر کسی است که طعم آن را دوست نداشته باشد . با این حال به کسانی که طبع سردی دارند مصرف این نوع سالاد پیشنهاد نمی شود ، زیرا از نظر طب سنتی کاهو ، خیار و گوجه فرنگی هر سه طبع سرد و تر دارند و بلغم زا هستند و ممکن است باعث پایین آمدن سوخت و ساز بدن ، نفخ معده و برخی مشکلات گوارشی شوند .
همچنین موجب افزایش رطوبت بدن می شوند که می تواند در قالب بافت چربی با طبیعت سرد و تر ) در بدن ذخیره شود . افراد با طبع گرم نیز اگر در مصرف سالاد زیاده روی کنند به مرور زمان معدهی سردی پیدا می کنند .
مصلح
استفاده از ادویه جات خیلی گرم مثل فلفل و نعناع می تواند تا سردی سالاد فصل را بگیرد .
سالاد و خواص بی نظیر آن
بهترین زمان مصرف سالاد
زمان مصرف سالاد بستگی به وضعیت شخص دارد . سالاد فیبر زیادی دارد و مصرف آن همراه غذا یا پس از آن به دلیل پر بودن معده می تواند به بزرگتر شدن حجم آن و افزایش اشتها کمک کند ، اما اگر مصرف سالاد ، البته از نوع رژیمی آن در افراد چاق ، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیش از صرف وعده ی اصلی غذا باشد ، با ایجاد سیری نسبی از پرخوری جلوگیری می کند و باعث حرکت و فعالیت درست روده ها و اجابت مزاج سریع میشود .
کسانی که عقیده دارند سالاد باعث چاقی شکم می شود ، باید بدانند سالاد به دلیل ترکیبات فیبری نفاخ موجود در آن ، موجب ورم موقت شکم میشود که نیم تا یک ساعت پس از تخلیه ی سالاد از معده به روده ، این مشکل حل خواهد شد .
اما اشخاص کم اشتها و لاغر که تمایل چندانی به خوردن غذا ندارند بهتر است سالاد را پس از صرف غذا میل کنند ، به این ترتیب علاوه بر آنکه از خواص تغذیه ای بسیار مفید سالاد استفاده د کنند ، می توانند غذای خود را به مقدار کافی بخورند . اگر این افراد بلافاصله بعد از غذا ، اشتهایی برای خوردن سالاد ندارند ، بهتر است با فاصله ای مناسب سالاد میل کنند . افراد با اشتها و وزن متعادل نیز می توانند سالاد را همراه غذا یا پس از آن میل کنند .
سالاد و خواص بی نظیر آن
نکته های خواندنی
سس خانگی درست کنید :
سس های خانگی طعم بسیار خوبی دارند و بسیار سالم هستند . همچنین آسان ترین روش برای حذف شکر اضافی و برخی مواد شیمیایی اند که به مقدار زیاد در سس های صنعتی وجود دارد و باعث اضافه وزن می شوند . سس سالاد باید منحصر به آب لیموترش تازه یا نارنج و یک قاشق روغن زیتون و در صورت تمایل یکی یا دو قاشق ماست کم چرب باشد .
تخم مرغ را فراموش نکنید :
چربی موجود در زردهی تخم مرغ جذب کارتینوئیدها آنتی اکسیدان هایی که می تواند خطر ابتلا به بیماریهای خاص چشم و سرطان ها را کاهش دهد ) را ۵۰۰ درصد بیشتر نسبت به خوردن سبزیجات افزایش میدهد . پس در سالادهایتان از تخم مرغ استفاده کنید
سبزیجات را مخلوط کنید : مخلوط کردن دو رنگ از سبزیجات می تواند موجب محافظت بهتر و طولانی مدت تر در برابر خطر رادیکال های آزاد باشد . آنتی اکسیدان های موجود در کاهوی سبز نسبت به کلم قرمز ، خنثی سازی رادیکال های آزاد را خیلی آهسته تر آغاز می کنند . کلم قرمز نیز به طور قابل ملاحظه ای اثر آنتی اکسیدانی سریع تری دارد .
در سالادها آجیل بریزید
آجیل حاوی چربی و پروتئین های سالم است که به سالادتان قدرت ماندگاری بیشتری میدهد و آنها را خوشمزه می کند . شما می توانید در تهیه ی برخی سالادها به جای ورق های نازک نان برشته شده ، از آجیل ها استفاده کنید .
انار را امتحان کنید : کشمش و زغال اخته های خشک از جمله افزودنی های انواع سالاد هستند ، اما در هر نصف فنجان از آنها بیش از ۴۰ گرم شکر وجود دارد . می توانید به جای آنها از میوه های تازه مانند تکه های انگور و دانه های انار استفاده کنید .
یک باور غلط این
باور وجود دارد که مصرف سالاد می تواند موجب بزرگ شدن معده و شکم شود و چون بزرگ شدن شکم یا به عبارت بهتر « چاقی شکمی » یکی از عوارض اولیهی چاقی هاست باید سالاد را از برنامه ی غذایی افرادی که در معرض چاقی شکمی قرار دارند ، حذف کرد . باید گفت سالاد حجم زیادی را در معده اشغال می کند ، اما خوردن آن نه تنها موجب پرخوری نمی شود ، بلکه جلوی اشتهای شخص را برای خوردن غذای زیاد و بیش از حد نیاز می گیرد . برای اینکه بتوانید با سالاد خوردن وزن تان را کنترل کنید ، حتما باید سالادهای تان را کم کالری درست و با سس خانگی کم چرب میل کنید .
سالاد و خواص بی نظیر آن