راه های تقویت حافظه

adminadmin
269 بازدید
راه های تقویت حافظه
راه های تقویت حافظه آیا واقعا راهی برای تقویت حافظه وجود دارد؟ احتمالا وقتی دسته‌ کلیدتان را گم می‌کنید تقویت حافظه یا جواب بعضی سؤالات ساده را درست سرِ جلسه‌ی آزمون‌های سرنوشت‌ساز فراموش می‌کنید، بلافاصله با خودتان گفته‌اید، ای کاش حافظه‌ی بهتری داشتم! خوشبختانه برای تقویت حافظه، راه‌های ساده و زیادی وجود دارد.
راه های تقویت حافظه بدیهی است که هرچه بیشتر از مغزتان کار بکشید، عملکرد مغز بهبود می‌یابد. مثلا یادگیری یک ساز جدید موجب خواهد شد در تبدیل اطلاعات دیداری (نُت موسیقی) به یک کار عملی (نواختن ساز) مهارت بیشتری پیدا کنید. یا مثلا یادگیری یک زبان جدید، مغزتان را با طرز تفکری متفاوت مواجه خواهد کرد و ناگزیرتان می‌کند خودتان را به شیوه‌ی دیگری ابراز کنید

علت افت رشد کودکان

راه های تقویت حافظه

اختلالات هورمونی ، بیماریهای عفونی ، انگلی و گوارشی از دلایل افت رشد ونموی کودکان هستند ، اما عوامل مهم دیگری نیز مانند تغذیه ی نادرست و ناسالم در این زمینه نقش دارند که معمولا به دلیل وضعیت اقتصادی ضعیف و عدم آگاهی والدین است . از سوی دیگر عادات بد غذایی و تاثیر تبلیغات مواد غذایی صنعتی را نیز نباید نادیده گرفت .
راه های تقویت حافظه

غذاهای فرآوری و شده ممنوع

راه های تقویت حافظه

برای آن که کودک رشد و نموی مناسبی داشته باشد باید از مواد علایی مناسب و سرشار از پروتئین ها ، کلسیم ، مواد معدنی ضروری مثل روی کربوهیدرات ها و بهره برد . نکته مهم اینجاست که متاسفانه
امروزه به جای غذاهای ارگانیک و طبیعی ، غذاهای فرآوری شده مصرف می شود . به عنوان مثال سبوس گندم را ازبین می برند و به جای آن آرد غنی شده با مواد افزودنی دردسترس عموم قرار می دهند .
قابل ذکر است که مواد مغذی در ترکیبات ارگانیک با هدف حفظ و تضمین سلامتی انسان وجود دارند .
به عنوان مثال سبوس گندم باعث پیشگیری از اسید معده ، نفخ یبوست ودیرهضمی میشود . طب سنتی معتقد است هرچه تغذیه ارگانیک تر باشد ، سلامت بدن کودک تضمین می شود . طب سنتی ایران ، پرهیز
از پرخوری و مصرف زیاد ادویه ها ، غذاهای چرب ، توت خشک ، سیر زیاد ، گوشت قرمز ، بادمجان ، قهوه ، شکلات و … را توصیه می کند . نکته مهم تر این است که بر خلاف تبلیغ رسانه ای مواد غذایی ناسالم ،
مصرف چیپس ، پفک ، آب نباتها ، شیرینی های آماده ، آدامس های مصنوعی و … باعث ایجاد آلرژی و مشکلات تنفسی و حتی کند ذهنی می شوند . میوه و سبزیجات تازه ، غلات کامل ، پنیر ، شیر و گوشتهای
کم چربی جایگزین های خوراکی ناسالم هستند .

براین اساس رعایت نکات زیر ضروری است

تقویت حافظه

به جای آردهای غنی از مواد افزودنی ، از آردهای سبوس دار استفاده کنید .
قند ، شکر و شیرینی عامل مضر سلامتی هستند و موجب اسیدی شدن خون ، التهاب مفاصل و … می شوند ، بنابراین توصیه میشود شیرینی های طبیعی مانند عسل و خرما را جایگزین آنها کنید .
روغن های مایع و غیر اشباع شده بر ساختار عروقی و بافت آنها تاثیر منفی دارند ، برای حفظ سلامت و تقویت بنیه ی کودک از روغن زیتون ، کنجد ، هسته ی انگورو حیوانی استفاده کنید
لبنيات تجاری و صنعتی به دلیل داشتن مواد افزودنی کیفیت لازم و مطلوب را ندارند و روی کبد و سیستم گوارشی و عصبی کودکان تاثیر نامطلوب دارند .
به جای آنها از شیر و لبنیات طبیعی و مواد معدنی مثل کلسیم استفاده کنید
نمک یددار امروزه در تعدادی از کشورها به عنوان ماده ی مصنوعی شناخته می شود و به جای آن باید از نمک طبیعی دریا استفاده کرد .
طعم دهنده ها و شیرین کننده های مصنوعی و رنگهای خوراکی یک عامل سمی برای بدن محسوب می شود و انباشت تدریجی آنها در بدن باعث اختلال رشد و بیماریهای مختلف به خصوص در کودکان است .
آبمیوه های طبیعی نیز بهترین انتخاب به جای شیدنی های مضر و صنعتی هستند .
راه های تقویت حافظه

کم تحرکی دشمن سلامتی

چاقی و افزایش وزن عامل بنیادی و مهم بسیاری از بیماری های اطفال محسوب می شود . کم تحرکی ، استفاده ی بیش از حد از لوازم تکنولوژی و تماشای تلویزیون از مهم ترین معضلات دنیای امروز
و دلایل ایجاد بیماریهای مختلف هستند که برای حفظ سلامتی باید آنها را از بین برد . طب سنتی معتقد است ابتدا باید کودکان را استحمام داد ، سپس فرصتی برای بازی های بدنی و فکری ایجاد کرد
و بعد مقدار کمی غذای سبک برای آنها آماده کرد سپس دوباره به بازی پرداخت و در نهایت دوباره زمانی برای غذا خوردن باشد . به عبارت دیگر باید تعداد دفعات تغذیه ی کودک را بالا برد ،
اما حجم غذای مصرفی را پایین آورد و همزمان فعالیتهای بدنی مناسب را برای او در نظر گرفت .

مواد غذایی خون ساز خون ساز

تولید خون صالح در دوران کودکی از شاخص های بسیار مهم تعیین برنامه ی غذایی است . براساس تحقیقات علمی اخیر ، کم خونی یکی از بیماریهای بسیار شایع در کودکان و
از نکات مورد توجه در بروز اختلالات رشد است ، بنابراین مصرف غذاهای خون ساز به ویژه پروتئینها باید در الویت باشد . براساس دیدگاه طب سنتی در طول روز باید یک گرم بر هر یک کیلوگرم محاسبه شود .
به عنوان مثال کودکی که ۳۰ کیلوگرم وزن دارد ، به ۳۰ گرم پروتئین نیاز دارد . گوشتهای کم چرب مانند گوشت پرندگان ( کبک ، بلدرچین و جوجه رسمی ) ، ماکیان ، ماهی ها ، جگر ، نان فتیر ، نیمرو ، آب گوشت ، حلیم ، شیربرنج ، کوکوسبزی ، خاکشیر ، بادام ، آنارشیرین ، سیب رسیده و .. بهترین منابع خون سازی برای بدن هستند .
راه های تقویت حافظه

سودانخورید !

در طب سنتی ایران اصطلاحی به نام « سودای بیماری زا » وجود دارد . به عبارت دیگر براثر تغذیه غلط ، بیماریهای کبدی یا عوامل محیطی مضر ، سودا بر بدن غلبه می کند و موجب حالات و رفتارهای جسمی و روحی نامناسب می شود . بی قراری ، بدخوابی ، تیرگی پوست ، تپش قلب و اختلالات خواب و رفتاری از نشانه های افزایش سودا در خون کودکان است .
طب سنتی معتقد است هرآنچه که انرژی بیش از حد به بدن کودک تحمیل کند یا مواد زائد غیر ارگانیک وارد بدن کودک شود ، موجب افزایش سودای بیماری زاست .
مواد غلیظ مثل گوشت گاو ، سرخ شدنیها ، سویا ، لازانیا ، اسپاگتی ، ماکارونی ، انواع سس ها و نوشابه ها ، همچنین القای انرژی بیش از حد به بدن مانند استفاده ی زیاد از وسایل الکترونیکی و تلفن همراه ،
نزدیکی به صفحه کامپیوتر و تلویزیون عوامل آزاد کننده ی انرژی مانند پخت و پز در مایکروفر و زودپزهای جدید و .. باعث شکست مولکول های غذا می شوند و ایجاد سودا می کنند .
حافظه ای که از ذکر جزئیات ناتوان است ، نشانگر سردی مغز است . اگرسردی ورطوبت یا سردی و خشکی بر مغز مسلط شود همین حالات با دامنه ی گسترده تر یا شدیدتر بر مغز اثر می گذارند .

میان وعده های سالم

بهترین میان وعده برای کودکان که باعث تقویت حافظه و یادگیری خوب آنها می شود ، خوراکی هایی سرشار از پروتئین ، کلسیم و … است . طب سنتی پنیر ، سبزی تازه و گردو ، شیر همراه عسل یا گلاب ،
خشکباری مانند شاهدانه را توصیه می کنند
راه های تقویت حافظه

 هرم وحجم بالای غذا هرم غذایی از نگاه طب سنتی

هرم غذایی در هر جامعه ای عبارت است از میزان مصرف مواد غذایی نسبت به مقدار و الویتی که در سفره ی غذای خانواده ها وجود دارد . در کشورهای صنعتی ، مواد قندی ( کیکها ، انواع مربا و … ) غلات تصفیه شده ، پروتئینهای فرآوری شده و چربی ها در هرم غذایی با داشتند ،
اما تحقیقات علمی نشان می دهد این سبک تغذیه باعث می شود فرد آمادگی بیشتری برای ابتلا به انواع بیماریهای قلبی – عروقی ، چربی و فشار خون ، دیابت و د غذایی طب سنتی ایران ،
از مصرف غذاهای فرآوری شده ، شیرینیها ، چربیها پرهیز شده و مواد غذایی سالم و مناسب نیز باید به مقدار کافی استفاده شوند . در نتیجه اختلالات تغذیه ای کمتر بروز می کنند .
تقسیم بندی هرم غذایی باید بر اساس دوره ی سنی و مراحل رشد باشد ، زیرا مزاج در هر مرحله ی سنی دچار تغییراتی می شود ورژیم غذایی نیز متفاوت خواهد شد .
در اوایل کودکی رطوبت و گرمای بدن بسیار بالاست ، بنابراین باید از مصرف غذاهای گرم و مرطوب ، آن هم به مقدار فراوان خودداری کرد . با افزایش سن ، به تدریج میزان خشکی بدن بالا می رود ( دوره ی نوجوانی در نتیجه باید از مصرف غذاهای گرم و خشک پرهیز شود . به عنوان مثال در اواخر دوره ی اول زندگی ، حتی شیرینی های طبیعی نیز نباید مصرف شود .

فاصله را رعایت کنید

فاصله ی بین غذا خوردن و فعالیتهای بدنی باید یک ساعت باشد تا ایجاد مشکل نکند . نکته ی دیگر اینکه در حالت خشکی و بی رمقی کودک را وادار به خوردن غذا نکنید . همچنین نباید کودک را مجبور به
مصرف غذایی خاص کرد .

لینک فروشگاه

لینک منبع

 

موفق باشید.

دسته بندی مراقب و سلامتی
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قرص چاقی
  • قرص چاقی ویتافیت
  • قرص چاقی صورت فت فیس
  • پودر و قرص چاقی گین آپ
  • قرص و کرم حجم دهنده بالا تنه
  • قرص و کرم حجم دهنده پایین تنه
محصولات مو
  • محلول ضد ریزش زاندروکس
  • قرص هیربرست
  • ماسک ترمیم کننده موی
محصولات پوستی
  • کرم بوتاکس و چین و چروک
  • کرم مرطوب کننده ابرسان
  • کرم روشن کننده رفع تیرگی
  • پیله ابریشم
  • دور چشم
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت
ارسال پیام
1
مشاوره رایگان
در اسرع وقت پاسخ گو خواهیم بود.
سلام
می تونم کمکتون کنم ؟