خوراکی های خون ساز از نظر طب سنتی در طب سنتی غذاهای خونساز از تنوع بسیار بالایی برخوردارند خوراکی خون ساز و روشها و خوراکیهای در دسترس بسیار زیادی برای درمان کم خونی وجود دارند ؛
در این مطلب با این روشها و خوراکی ها بیشتر آشنا می شوید .در طب سنتی ، خوراکی های خون ساز از نظر طب سنتی غذاهای خونساز از تنوع بسیار بالایی برخوردارند ؛ هر غذای با طبع گرم و تری می تواند بالقوه خونساز باشد ،
چنین غذاهایی روی شخصیت افراد ، رفتارها و حتی پندارهای افراد تأثیرگذارند .
خوراکی های خون ساز از نظر طب سنتی به غذاهای خونساز در طب ایرانی ، غذاهای دمساز نیز گفته می شود ؛ از جمله غذاهای دمساز می توان « هوا » را نام برد.هرچه هوا از و پاکی بیشتری برخوردار باشد ( اکسیژن بیشتری داشته باشد )
خون لطیف تری را تولید می کند ؛ هوای آلوده ( حاوی آلاینده های جوی ) خون آلوده و ناپاک ایجاد میک خوردن ارده + شیره انگور در یکی از وعده های غذایی خاصیت خونسازی بالایی دارد . لطافت کند .
در ادامه تعدادی از مواد غذایی که برای خون سازی موثر است را معرفی میکنیم.
کنجد
خوراکی های خون ساز از نظر طب سنتی
از جمله غذاهای دیگری که از خاصیت خونسازی برخوردار است ، می توان به « کنجد » اشاره کرد ؛ توصیه می شود هر شب همراه شام یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را کاملا جویده و میل کنید ؛ خوردن این دانه روغنی برای تقویت مو ، چشم ،
تخمدان ها و بیضه ها بسیار مفید است
.شایان ذکر است هر غذایی که برای اعضای تناسلی مفید باشد برای چشم نیز مفید است چون این دو اندام ، الطيف ترین جزء غذاهای مصرفی روزانه را به سمت خودشان جذب می کنند مثلا د هویج نه تنها برای چشم مفید است
برای تقویت قوای جنسی نیز مفید است و فوق العاده خونسازی می کند اما توصیه میشود بعد از خوردن آب هویج چند دقیقه ای را بدوید یا قدم بزنید .
قاقوت قوتوی
غذای دیگر « قاووت قوتوی » کرمان یا اردبیل است که ترکیبی از تخم گشنیز + زنجبیل میخک + هل باد + شاهدانه + گندم + کنجد + عدس و غیره است ؛ توصیه میشود یک تا دو قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان شیر مخلوط کرده و میل شود .
دیری و الو بخارا
از جمله در غذاهای دیگر خونساز می توان از « دیزی آبگوشت » با نخود فراوان یاد کرد ؛ توصیه میشود که این غذا با شعله پایین تهیه و طبخ شود و هر لقمه آن را با جویدن کاملا دهان هضم کرد . غذای بعدی « سوپ یا آب پزشده گوشت بلدرچین » است ؛
این غذا از آهن زیادی برخوردار است حتی برای کسانی که سنگ یا شن کلیه دارند ، مفید است ؛ نام این پرنده در چند سوره قرآن کریم آمده است . غذای خونساز دیگر « خوردن ۲۱ عدد مویز صبح ناشتا » است که در روایات و احادیث نیز به آن اشاره شده و
برای کاهش بلغم مغز و افزایش حافظه خوردن آن را فراموش نکنید ؛ فوق العاده خونساز بوده و آهن فراوان دارد . از جمله تدابیر دیگر برای دریافت غذاهای خونساز ، خوردن هفت عدد خشک » همراه صبحانه و ۹ تا ۱۲ عدد « آلو بخارا » همراه وعده 9 انجیر ناهار است .
خوراکی های خون ساز از نظر طب سنتی
برخی تدابیر برای رفع کم خونی
خوراکی های خون ساز از نظر طب سنتی
- پیاده روی روی سنگریزه ها یا قلوه سنگها روزانه ۳۰ دقیقه به صورت پابرهنه
- کوبیدن پاشنه پا به زمین روزانه ۴۰ بار
- قرار دادن تکه آهنی که نه رنگ و نه زنگ داشته باشد داخل خورشتها ( خسوم ) ؛ توصیه میشود این کار را در ۱۰ دقیقه پایانی طبخ غذاهای خورشتی انجام دهید .
- خواندن سوره « حدید و یس
- طرز خوابیدن نیز در جهت شمال و جنوب جغرافیایی بی تأثیر نیست ؛ تأکید می شود افرادی که کم خونی دارند از خوابیدن روی تختخوابهای فرفورژه خودداری کنند ، چه بسا کم خونی را در آنها تشدید می کند .
گیاهان و میوه های خونساز
- از جمله گیاهانی که خاصیت خونسازی دارند ، می توان به یونجه ، گزنه ، شبدر ، عناب ، زرشک ، آلبالو ، انار و سیب اشاره داشت .
- می توان یونجه یا شبدر را با سالاد فصل مخلوط و میل کرد .
- در یک استکان عرق گزنه ، دو قاشق غذاخوری شیره انگور مخلوط و میل شود .
- در یک استکان جوشانده گل بابونه ، دو قاشق غذاخوری آب آلبالو ریخته و میل شود .
- یک قاشق غذاخوری آویشن و هفت عدد عناب را با سه لیوان آب مخلوط کرده آن را جوشانده ، صاف کرده و میل کنید .
- در یک لیوان جوشانده گل ختمی سه قاشق غذا خوری اب زرشک مخلوط کرده و میل شود.
- خوراکی های خون ساز از نظر طب سنتی
موفق باشید.