چای سیاه ومضرات آن بوته چای جز معدود گیاهانی است که به دلیل وجود سموم فراوان در بافت آن چای سیاه در طبیعت هیچ آفتی جدی جز انسان ندارد . مضرات چای سیاه مزارع این گیاه نیاز به سمپاشی ندارد و هیچ پرنده و چرنده و حشره ای به آن نزدیک نمی شود ، اگر در بین علوفه چهار پایان حتی کمی برگ چای باشد حیوان به محض جویدن آن را از دهانش بیرون می ریزد . چای خارجی مخصوصا چای هندی را به زرنیخ می آلایند تا علاوه بر رنگ خوب ، جلوه مطلوبی داشته باشد هرچند به تحقیق زرنیخ سمی و بیماری زاست و خسارتش تا حدودی جبران ناپذیر است . اولین وارد کننده نشاء این گیاه به ایران در اوایل دوره قاجار ، انگلیسی ها بودند که با همکاری عناصر خود فروخته دربار قاجار ، کشت این گیاه و نوشیدن و نحوه مصرف آن را در ایران و در بین ایرانیان رواج دادند .
همان گونه که اشاره شد ، زمانی که چای را از هند می آوردند انگلیس به آنان سفارش کرد که چای را به ایران ببرید ، اما دستور استفاده از آن را به ایرانیان نیاموزید . هندیهای را با شیر می خورند و ما ایرانیان با آب جوش بیا ود پر ما حدود ۴ تا دهند د 9 لذا با شیر چای نوشیدن ضرر کمتری و اثرات بیشتری دارد . ناپلئون به اطرافیان خود گفته بود : اگر می خواهید ملت های مسلمان را از پای در آورید ، همه را با فرهنگ استفاده از چای آشنا کنید و هر وقت دیدید که آنها صبح از خواب بلند شدند و چای طلبیدند ما به مقصود خود رسیده ایم ایرانیان با این که حدود یک درصد از كل جمعیت جهان را تشکیل می د اما . درصد از جای جهان را مصرف می کنند و بنا به تحقیق مصرف چای ، کاهش سن ایرانیان را سبب می شود . چای موجب بیماری های متعددی مانند ناراحتیهای قلبی ، کلیوی ، پوستی ، آرتروز ، ریزش مو ، حساسیت ، کم خونی ، زود رنجی ، یبوست و … می شود . ابن سینا ، چای سیاه را اسفل چای ها می داند . چای مولد سودا در بدن و سودا مقدمه سرطان است .
چای سیاه و مضرات آن
چای به واسطه روزانه آن سمی است که به صورت مداوم وارد بدن می شود . چای میزان اسید معده را افزایش می دهد و باعث بروز تدریجی زخم های معده و روده اثنی عشر می شود ، بالا رفتن اسید معده ، اسیدیته خون را بالا برده که موجب کاهش موقت فشار خون و سرگیجه می شود ، یکی از دلایل خوردن قند یا جای ، پیشگیری از این مشکل است ، چای با افزایش اسید خون باعث حل کلسیم میشود . الف -پوکی استخوان و انواع مشکلات آن مانند دیسک کمر ، دردهای سیاتیکی ، آرتروز و … است و همچنین کم خونی . برسوب کلسیم برداشته شده ازی 9 د تا استخوانها در مناطق غیرطبیعی که می تواند منجر به بیماریهای مانند خار پاشنه و تومورهای کلسیمی مغز وسنگ کلیوی شود . بیماریهای قلبی مانند لقی یا پرولاپس دریچه میترال ، تپش قلب آنژین قلبی و فشار خون از دیگر مضرات نوشیدن مستمر چای است . علائمی مانند سردرد ، بی خوابی و بی حوصلگی که افراد با ترک مصرف چای دچار آن می شوند نشان دهنده اعتیاد آور بودن چای هستند .
چای سیاه و مضرات آن
چای علاوه بر اختلال در جذب آهن ، با جذب کلسیم فسفر و برخی از ویتامینها نیز تداخل دارد . چای حاوی کافئین است LDL یکی از چربی های بد خون را افزایش میدهد که می تواند عاملی برای سکته های قلبی و مغزی باشد . در فنجان چای بین ۶۰ تا ۷۰ میلی گرم کافئین وجود دارد که کلسترول بد خون را افزایش میدهد و عاملی برای انفارکتوس های قلبی و مغزی می شود ، ولی البته آرام بخش است ، اما در دراز مدت اعتیاد ایجاد می کند و از طرفی برای برخی افراد باعث تحریک اعصاب یا تپش قلب میشود و همچنین نوشیدن چای غلیظ برای خانمها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد . تئین ماده آرام بخش دیگری است که در چای وجود دارد که محرک سیستم عصب سمپاتیک و موجب افزایش آدرنالین می شود ، تئین سبب کاهش مقدار منیزیم که یون های ضروری بدن و ضد سرطان موجود در سلول هاست می شود . ( منیزیم ماده ای است کهدر سلول قرار دارد تا با انواع سرطان مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می شود )
چای سیاه و مضرات آن
بیشتر اسانسها و مواد معطر شیمیایی که در کارخانه ها به جای چای اضافه می شود جزء مواد آروماتیک و سرطان زا هستند . چای دارای تئو پرومین است که سمی و ادرار آور قوی است . این ماده محرک اعصاب بوده و تعادل مایعات را در بدن مختل می کند و عوارضی مانند سردرده تهوع و استفراغ دارد و شخص را عصبی می کند . چای دارای ماده ای به نام گزانتین است که موجب مسمومیت می شود و عوارضی نظیر بی قراری و تحریک ، ایجاد می کند ، این سبب بی نظمی در ریتم قلب می شود . از دیگر مضرات چای سردردهای میگرنی ، یبوست ، گرفتگی عضلانی ، ضعف حافظه ، انواع بیماریهای سنی از جمله ریزش مو ، آفت دهان ، بزرگ | شدن کیسه صفرا ، لکه و سوزش مچ دست و پا ، لاغری ، حساسیت زود رنجی و تحریک پذیری. چای دارای ترکیباتی به نام ت که مزه را تلخ می کند ، تاتنها با آهن ایجاد رسوب کنند که این رسوب ها به دلیل درشتی مولکول و سنگینی آن غیر قابل جذب در بدن است لذا عارضه کم خونی باعث دهها بیماری دیگر می شود از جمله سنگ کلیوی ، اگزالیک دندان ها را سیاه می کند ، چای اسید معده را تحریک می کند که به دلیل ماهیت اسیدی خود در بروز زخم معده موثر است .
چای سیاه و مضرات آن
اثرات ناشی از کافئین ، تئين ، تئوبرومین ، گزانتین و تانن موجود در چای مشکلات و بیماری هایی از قبیل ؛ کاهش سن ، ناراحتی های قلبی ، کلیوی ، پوستی ، آرتروز ، ریزش مو ، حساسیت کم خونی ، زود رنجی ، یبوست ، سوداء افزایش اسید معده ، کاهش موقت فشار خون ، سرگیجه ، پوکی استخوان ، دیسک کمر و دردهای سیاتیکی خار پاشنه و تومورهای کلسیمی مغز ، سنگ کلیه بیماریهای قلبی مانند لقی یا پرولاپس دریچه میترال ، تپش قلب ، آنژین قلبی و فشار خون ، سردرد ، بی خوابی و بی حوصلگی ، افزایش LDL یکی از چربی های بد خون ، افزایش آدرنالین ، کاهش منیزیم ، تهوع ، استفراغ ، | بی قراری ، سردردهای میگرنی ، گرفتگی عضلانی ، ضعف حافظه ، بیماریهای دیگر از جمله آفت دهان ، بزرگ شدن کیسه صفرا ، لکه و زردی دندان ها | لاغری ، سوزش دست و پا و تحریک پذیری و د پا را به همراه دارد در صورتی که روی برگ تازه چای عملیات تخمیر صورت گیرد ، تغییراتی در رنگ و مزه و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می شود . پس از مراحل تخمیر آن را خشک کرده و بسته بندی می کنند که اصولا چای خارجی از جمله کلکته و سیلان ، احمد و به سبب افزودن ترکیباتی از جمله زرنیخ بسیار مضر بوده و عوارض خطرناکی به دنبال دارد لذا بسیار توصیه می شود از مصرف چای خارجی پرهیز شود و ترجیحچای ایرانی مصرف گردد و به جای چای سیاه ، چای سبز در دستور کار نوشیدنی ها قرار گیرد ، هرچند عطر چای چندان مفید نیست و اصولا مضر است ؛ می توان از گل یاس ، گل سرخ ، گل بهار نارنج ، نعناع ، هل ، لیمو خشک و چند پر زعفران را به صورت | ترکیبی با جدا جدا به چای افزود و از طعم خوش چای بهره برد .
چای سیاه و مضرات آن
چای سبزه در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کننده چای | نیز به دست می آید ، چای سبز خاصیت ضد پوسیدگی دندان به علت فلوراید بالا ، ضد سرطان معده ، ضد خارش و موافق تقویت سیستم ایمنی بدن را دار است و برخلاف چای سیاه ، چای سبز فاقد کافئین است بنابراین چای سبز آرام بخش است ، چای سبز ضد حمله قلبی و سرطان و تقویت کننده بسیار مفید ، این چای ضد چربی و قدری تب بر ، سبب تقویت معده ، ضد سموم بدن و ضد نفخ معده است و تقویت کننده حافظه و ضد افسردگی است
زیان مضاعف
مصرف انواع چای های عطری و اسانس دار که انبوهی از مواد شیمیایی را نیز وارد بدن می کند .
استفاده از دستگاههای چای ساز
نوشیدن چای داغ ، افرادی که چای را خیلی داغ می نوشند بیش از دیگران مستعد ابتلای سرطان نای هستند .
مصرف زیاد قند یا شیرینی به همراه چای ، شکر همراه با چای می تواند سلامت دندان و کبد را به خطر اندازد و وزن را بالا ببرد .
نوشیدن چای پررنگ ، مخصوصا برای خانمها بسیار خطر ساز خواهد بود .
نوشیدن یا خوردن چیزهای سرد قبل یا بعد از از چای نوشیدن چای بلافاصله پس از غذا کم خونی می آورد .
نوشیدن چای مانده از جمله استفاده از فلاسک ؛ زیرا چای مانده به تدریج مواد سمی بیشتری آزاد می کند و استفاده از چای کیسه ای ، انواع چای های بسته ای ضایعات چای هستند که فرآوری مختلف شیمیایی در بسته های کاغذ بسته بندی می شوند ، هرچند برخی مواد شیمیایی موجود در کاغذ بسته بندی در آب جوش حل شده و وارد بدن می گردد .
خواص چای طبیعی ایرانی ؛
جایی که به طور طبیعی تهیه و رنگ و اسانس نداشته باشد و به مقدار کم و کمرنگ مصرف شود دارای خواص زیر است :
برای کسانی که به گوشت خواری عادت دارند ، برای هضم گوشت مفید است و آن را زود هضم می کند
مصرف کم چای ( تأكیدا کم و طبیعی باعث تسریع حرکات تنفسی ، بهبود گردش خون ، تقویت دندان ها و رفع خستگی میشود .
چای طبیعی یک ماده ضد عفونی کننده خوبی است ، در نتیجه برای شستشوی چشم وزخمهای عفونی و لثه های عفونی مفید است . مخصوصا درمان چشم های عفونی شده کودکان و حتی بزرگسالان .
چند توصیه برای کاهش زیان های چای ؛
چای همراه با مصلح آن مصرف شود ، مصلح اصلی چای نبات و یا عسل به همراه شیر بز یا گاو است .
در افراد با طبیعت سرد ، نوشیدن چای با میخک ، انیسون ( شوید ) ، زنجبیل یا دارچین و در افراد با مزاج گرم با شیر بز یا گاو توصیه میشود .
آشامیدن چای به صورت ناشتا مخصوصا در افراد با مزاج گرم مضر است .
چای همراه با شیرینی ؛ البته شیرینی های طبیعی مانند خرما ، کشمش ، توت ، نه قند و شکر ) مصرف شود ، چون نوشیدن چای تلخ مضر است . مصرف چای با هل ، سبب کاهش آروغ و بوی بد دهان می شود .
چای ضد سرطان ؛
چای هل برای درمان ناراحتی های گوارشی ، درد معده و نفخ شکم مفید است وهل نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ دارد و از سلول های روده محافظت می چای ضد سکته ؛ چای زعفران از تجمیع کلسترول در رگها و به این ترتیب از بیماری های قلبی جلوگیری می کند و ضد سکته است .
یک ترکیب نادرست ؛
آب لیموترش و اسانس آن برای بدن مفید است اسانس لیمو به واسطه انرژی زا بودن آن مشهور است ، پس سعی کنید در نوشیدنیها از آب لیمو استفاده کنید ، اما ترکیب لیموترش با چای داغ موجب از بین رفتن ویتامین C لیموترش می شود و به مینای دندان آسیب می رساند . دارچین ؛ تقویت قوه باه و اعصاب و حافظه ، ضد انسداد کبدی و قند خون ، رماتیسم ، ورم لوزه ، بدبویی دهان و سرماخوردگی و کولیت معده . هل ؛ ضد بلغم و نفخ ، نشاط آور ، افزاینده ادرار ، تقویت حافظه و معده ، ضد میگرن ، سنگ مثانه ، کیسه صفرا ، صرع ، قابض و قاعده آور . زنجبیل ؛ ضد انگل ، افزاینده شیر مادر ، ضد درد ، خلط آور ، ضد کم خونی و ناتوانی جنسی ، ضد ترش کردن و ضد حصبه و جوش های غرور ، ضد نفخ ، محرک و قابض
راه حل بهتر ؛
رواج دمنوش های طبیعی که عموما مفید و با صرفه هستند می تواند جانشین خوبی برای چای مضر باشد . البته مصرف مداوم گل گاو زبان باعث تپش قلب ، رسوب اسید معده و کم شدن سوی چشم میشود . بنابراین هر چیز به اندازه اعتدال صحیح است مثلا نوشیدن قهوه به صورت مداوم موجب اعتیاد به کافئین نا آرامی و سردرد و بیماریهای کبدی می گردد .